Vin ninsorile

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare și o avertizare valabile până marți, 9 ianuarie 2024. În intervalul 7 ianuarie, ora 12 – 9 ianuarie, ora 10, aria precipitațiilor va fi în extindere în toate regiunile.  

Duminică vor fi mai ales ploi, apoi treptat vor predomina ninsorile, iar în Oltenia și Muntenia local se vor acumula 15…30 l/mp. Pe alocuri se va depune polei. Vântul va avea intensificări temporare cu viteze în general de 45…50 km/h. 

Cod Galben 

 În intervalul 7 ianuarie, ora 18 – 9 ianuarie, ora 10, în județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași va ninge moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local de peste 10…15 cm. 

În cursul nopții de duminică spre luni, 7/8 ianuarie, și în prima parte a zilei de luni, 8 ianuarie, în jumătatea sudică a Moldovei, în cea estică a Munteniei și în Dobrogea vor fi mai ales ploi ce local vor depune polei, apoi vor predomina ninsorile. 

Vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…70 km/h și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate redusă.       

La începutul săptămânii vremea se va răci semnificativ, astfel încât marți vor fi temperaturi maxime preponderent negative, cuprinse în general între -8 și 0 grade, iar în noaptea de marți spre miercuri, 9/10 ianuarie, va fi ger în nord, centru și est, cu minime termice de până la -20…-18 grade.