Câinii fără stăpân din Tecuci au mai făcut o victimă. Cine răspunde de soarta lor

 

Sâmbătă, 13 ianuarie 2024, un tecucean ne-a solicit ajutorul în rezolvarea unei situații care persistă de mai mult timp în cartierul Gării din Tecuci, acolo unde locuiesc părinții săi, respectiv str. Matei Basarab, sensul giratoriu.  

„În data de 10.01 2024, mama mea a fost atacată de o haită de câini fără stăpân și mușcată de picior, destul de serios. A fost necesară deplasarea la Spitalul Municipal, intervenție chirurgicală, tratament de specialitate, nu mai vorbesc de spaima, frica de a te deplasa prin cartier. Toate încercările de a găsi un punct de contact pentru a sesiza serviciul de ecarisaj care există sau ar trebui să existe în oraș și să-și facă simțită prezența pe străzile orașului au fost sortite eșecului. La ce numere de telefon – alte puncte de contact – putem semnala astfel de situații?”, este mesajul primit pe adresa redacției. 

În răspunsul adresat cititorului nostru am amintit Dispoziția Nr. 109 din 13 februarie 2023, în urma căreia Biroul Ecarisaj se află printre atribuțiile viceprimarului Drăgan Oliwer. Totodată, l-am sfătuit să apeleze numărul gratuit 0800.800.111 pentru a semnala problemele cu care se confruntă.

În completare am adăugat un link – Dispoziția Nr. 109 din 13 februarie 2023. 

Pe de altă parte, în data de 27 septembrie 2023 Consiliul Local Tecuci a emis Hotărârea nr. 190 privind aprobarea delegării prin concesiune a gestiunii Serviciului public pentru gestionarea câinilor fără stăpân din Municipiul Tecuci. Până la atribuirea contractului de concesiune a gestiunii rămâne în vigoare Dispoziția Nr. 109.