Amendă de 1650 lei și trei luni pieton. Șofer înregistrat cu dublul vitezei permise

 

Astăzi, 19 ianuarie 2024, în jurul orei 11:29, polițiștii din cadrul Poliției Oraș Berești – Formațiunea Rutieră au depistat un bărbat în vârstă de 51 de ani din Galați. Acesta conducea un autoturism pe DJ 242B, în interiorul localității Balintești din județul Galați, având viteza de deplasare de 106 km/h, pe o porțiune de drum unde limita maximă admisă este de 50 km/h. 

 Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1650 lei pentru depășirea limitei de viteză. Totodată, i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 3 luni. 

Șoferul a fost înregistrat cu unul dintre cele cinci aparate radar tip pistol mobil, intrate în dotarea Inspectoratului de Poliție Județean Galați din luna decembrie 2023 și care au fost distribuite către formațiunile de poliție rutieră din cadrul Poliției Municipiului Galați, Poliției Municipiului Tecuci, Poliția Oraș Berești și Poliția Oraș Târgu Bujor.

Inspectoratul de Poliție Județean Galați mai avea în dotare un număr de cinci astfel de dispozitive folosite în activitățile specifice pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regulile de circulație rutieră, se arată în comunicatul IPJ Galați.