Două autotrenuri și două autoturisme implicate într-un accident la intrarea în Drăgănești

 

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că astăzi, 19 ianuarie 2024, în jurul orei 18.45, pe DN 25 s-a  produs un incident rutier. 

Accidentul a avut loc la intrare în localitatea Drăgănești, din județul Galați, între două autotrenuri și două autoturisme și s-a soldat cu rănirea unui șofer, care este încarcerat.  

Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri. Se estima reluarea normală a circulației în 30-45 de minute.

 

Update: Salvatorii gălățeni au fost solicitați să intervină la un accident rutier dintre două autotrenuri, cu o victimă conștientă încarcerată, în localitatea Drăgănești spre Tecuci. S-au deplasat o autospecială de stingere, o descarcerare, o ambulanță SAJ și două ambulanțe SMURD de la Detașamentul de Pompieri Tecuci. Conducătorul auto al tirului distrus a fost extras în siguranță și transportat la spital, împreună cu alți doi pasageri ai unui taxi surprins de ambuteiaj, transmite ISUJ Galați.

 

Update: Vineri, 19 ianuarie 2024, în jurul orei 18:10, pe DN 25, în interiorul localității Drăgănești, județul Galați, s-a produs un eveniment rutier soldat cu rănirea a trei persoane.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați au stabilit faptul că un bărbat în vârstă de 59 de ani, din orașul Târgu Bujor, conducea o autoutilitară prevăzută cu semiremorcă pe DN 25, având direcția de deplasare dinspre Tecuci către Galați. Atunci când a ajuns la km 8 + 600 de metri, nu ar fi păstrat o distanță regulamentară față de o altă autoutilitară cu semiremorcă, care se deplasa în aceeași direcție și era condusă de un bărbat de 51 de ani, rezultând un impact față-spate.  

Din impact autoutilitara lovită din spate a fost proiectată în autoturismul taxi pe care îl preceda și care era condus de un tânăr de 24 de ani, iar la rândul lui acesta a fost proiectat într-un alt autoturism aflat în aceeași direcție, al cărui conducător auto, un bărbat de 47 de ani, efectua virajul la stânga regulamentar.

De asemenea, tot din impact, de la prima autoutilitară au fost proiectate mai multe bucăți din metal care au lovit un autoturism care era staționat în afara părții carosabile. 

În urma acestui eveniment rutier au fost rănite 3 persoane, fiind vorba despre conducătorii auto, de 57, respectiv 24 de ani, precum și de un tânăr de 21 de ani, pasager pe bancheta față dreapta în autovehiculul care circula în regim taxi. Răniții au fost preluați și transportați la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

La testarea cu aparatul etilotest rezultatele au fost negative la toți conducătorii auto, iar în cauză polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.  

Traficul rutier a fost blocat în totalitate aproximativ 1 oră, perioadă de timp în care au intervenit echipajele de salvare de la pompieri și de la ambulanță, precum și pentru efectuarea cercetării la fața locului de către polițiști, se arată în comunicatul IPJ Galați.