Un bărbat a incendiat două mașini și avariat alte trei. O femeie transportată la spital

 

Astăzi, 25 ianuarie 2024, la ora 11:51, Inspectoratul de Poliție Județean Galați a fost sesizat telefonic, prin apel 112, privind faptul că un bărbat de 36 de ani, din comuna Barcea, în timp ce conducea un autoturism în localitatea de domiciliu ar fi lovit în mod intenționat un alt autoturism. 

Din verificările efectuate de polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești, s-a stabilit că bărbatul s-ar fi deplasat pe strada Margaretelor în zona unde se află o grădiniță și ar fi lovit de mai multe ori un alt autoturism staționat, aparținând soției acestuia, o femeie în vârstă de 32 de ani.  

În acel moment, în autoturismul lovit se afla o singură persoană pe locul din dreapta față, respectiv cumnata bărbatului, de 36 de ani, care a reușit să iasă din mașină, fiind rănită ușor. Aceasta a fost preluată și transportată la spital, pentru îngrijiri medicale. 

Ulterior, cel în cauză s-ar fi deplasat în aceeași localitate, respectiv la domiciliul unui alt bărbat, în vârstă de 50 de ani, unde ar fi lovit, tot cu intenție, două autovehicule parcate în fața imobilului și care aparțin acestuia din urmă. 

După aceasta, s-ar fi deplasat în satul Podoleni, din comuna Barcea, la adresa de domiciliu a surorii sale, de 40 de ani, unde ar fi incendiat atât mașina pe care a condus-o, cât și un autoturism ce aparține femeii. 

Bărbatul a fost depistat de polițiști în localitatea Podoleni și a fost condus la o unitate spitalicească, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea consumului de băuturi alcoolice și de substanțe psihoactive.  

În cauză, a fost deschis dosar privind infracțiunile de vătămare corporală și distrugere. Pe parcursul cercetărilor, pe lângă cele două infracțiuni menționate, s-a făcut încadrarea și pentru cea cu privire la infracțiunea de tulburarea ordinii si liniștii publice, transmite IPJ Galați. 

 

Update: După administrarea materialului probator în cauza penală, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a bărbatului, urmând ca în cursul zilei de mâine, 26 ianuarie, să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Liești, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

 

Update: Rezultatele testelor pentru stabilirea alcoolemiei au fost de 0,98, respectiv 0,83 g/l alcool pur în sânge, motiv pentru care în cauza penală s-a făcut extindere și pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

În cursul zilei de astăzi, 26 ianuarie 2024, după prezentarea bărbatului la Parchetul de pe lângă Judecătoria Liești, iar apoi la Judecătoria Liești, a fost dispusă față de acesta măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.