Biserica „Adormirea Maicii Domnului“ din Tecuci vine în ajutorul copiilor nevoiași

 

Parohia „Adormirea Maicii Domnului“ Tecuci se alătură în perioada 6 – 11 februarie 2024 unei inițiative a tinerilor liceeni de la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” Tecuci, coordonați de prof. Ștefan Nistor. 

Duminică, 11 februarie, vor pleca împreună cu daruri pentru 300 de copii nevoiași, îngrijiți cu dragoste de părintele Nicolae Tănase, în Așezămintele de la Valea Plopului și Valea Screzii din județul Prahova. 

Credincioșii din parohie, dar și din oraș, toți cei care doresc și pot ajuta, pot dona la Biserica „Adormirea Maicii Domnului“ Tecuci, după puterile fiecăruia, alimente de bază neperisabile: ulei, zahăr, mălai, făină de grâu, orez, paste făinoase, pastă de roșii, compoturi, dulceață, gem. Sunt bine venite și produse de igienă personală de mici dimensiuni, foarte utile copiilor: săpun, șampon, pastă de dinți precum și detergenți pentru rufe. Donațiile pot fi aduse la Biserică în fiecare dimineață, între orele 8 și 10. 

Ajutorarea copiilor nevoiași este o lucrare duhovnicească deosebită, mai ales că peste puțin timp va veni vremea să ne pomenim cu toții pe cei dragi adormiți – Moșii de Iarnă. 

 „Copiii și profesorul prestigiosului Colegiu tecucean, spre bucuria noastră, sunt prezențe foarte cunoscute și apreciate în astfel de locuri unde se împlinește in mod concret Evanghelia Mântuitorului Nostru Iisus Hristos. Tinerii (50 la număr), vor veni Duminică dimineața la noi la Biserică, vor încărca darurile, vor primi binecuvântare și vor pleca la drum, pentru a ajunge la timp să participe la Sfânta Liturghie, oficiată de părintele Nicolae Tănase în Biserica Așezământului Social din Valea Plopului. Aducem mulțumire tuturor celor ce inițiază și sprijină astfel de lucrări duhovnicești”, transmite în mesajul său Preotul Petru Ojog din Parohia „Adormirea Maicii Domnului“ Tecuci.