Doi tineri reținuți și un bărbat căutat. Acuzații de furt și distrugere

 

Duminică, 4 februarie 2024, la ora 17:09, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Tecuci au fost sesizați, prin apel 112, privind faptul că mai multe persoane ar fi sustras o sumă de bani dintr-un bar din satul Toflea, comuna Brăhășești, județul Galați. 

În urma cercetărilor efectuate de polițiști, a reieșit că un bărbat în vârstă de 42 de ani, din București, ar fi jucat la un aparat electronic tip Slot Machine, unde ar fi pierdut o sumă de bani, după care a părăsit locația. Ulterior, acesta a revenit, fiind însoțit de doi tineri, fii acestuia, în vârstă de 17 și 18 ani, care aveau asupra lor un topor și un obiect contondent, provocând scandal și solicitând angajatei să-i restituie bărbatului suma de bani pe care acesta o pierduse în timpul jocului. 

Bărbatul ar fi lovit de mai multe ori aparatul electronic tip Slot Machine cu toporul iar cei doi tineri ar fi tras de aparat reușind să îi desfacă caseta cu bani, din care ar fi sustras suma de aproximativ 35.000 de lei, după care ar fi părăsit locația. 

Polițiștii au deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, distrugere și tulburarea liniștii și ordinii publice, transmite IPJ Galați. 

În urma audierii celor doi tineri și după administrarea materialului probator în cauza penală, luni, 5 februarie 2024, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore față de aceștia, urmând ca în cursul zilei de azi, să fie prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci, în vederea dispunerii unei măsuri preventive. 

În prezent, bărbatul de 42 de ani se sustrage cercetărilor, urmând ca la momentul depistării polițiștii să propună măsurile legale față de acesta. Prejudiciul urmează a fi stabilit, iar până în prezent, nu a fost recuperată nicio sumă de bani din cea presupusă a fi sustrasă.