Suspect depistat în cazul furturilor din autoturisme pe timpul nopții – VIDEO

 

În urma apariției în spațiul public online a unor imagini video în care se observă două persoane care pătrund în interiorul unui autovehicul parcat pe o stradă din municipiul Tecuci, care nu ar fi avut portierele asigurate, iar apoi ar încerca portierele de la alte autoturisme parcate pe aceeași stradă, Compartimentul de Relații Publice din cadrul IPJ Galați este abilitat să comunice următoarele. 

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Tecuci s-au sesizat din oficiu și au efectuat verificări în acest sens, stabilind că imaginile video au fost surprinse de o cameră de supraveghere pe strada Aleea Căpitan Gheorghe Decuseară. 

De asemenea, în ultimele două săptămâni, la nivelul Poliției Municipiului Tecuci au fost înregistrate șase dosare penale pentru infracțiunea de furt calificat, în urma plângerilor depuse de către cetățeni. Aceștia au constatat că din interiorul autovehiculelor pe care le dețin, și care se aflau parcate în Zona industrială a orașului Tecuci, le-ar fi fost sustrase mai multe bunuri de către persoane necunoscute, în cursul nopții. 

În urma activităților investigative și de cercetare efectuate, vineri, 23 februarie 2024, a fost identificată o persoană bănuită de comiterea acestor fapte. Este vorba de un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Tecuci, reținut pentru 24 de ore într-o altă cauză penală, în care sunt efectuate cercetări pentru infracțiunea de tâlhărie calificată. 

Cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului de 41 de ani, precum și pentru identificarea și depistarea celei de-a doua persoane care apare în imagini, transmite IPJ Galați.