Cântec, dans și voie bună de Dragobete – FOTO

 

Casa de Cultură și Primăria Tecuci au organizat sâmbătă, 24 februarie 2024, spectacolul folcloric intitulat „Cu drag de… Dragobete”.  

După o introducere în anotimpul iubirii și semnificația Dragobetelui, prezentatorul Mihail Vasilache a trecut la menționarea faptului că cei care vor urca pe scenă, membrii Grupului Folcloric „Altița” Tecuci – coordonator Nicoleta Cucoaneș, tocmai au împlinit 10 ani de la constituirea acestui frumos ansamblu și merită felicitați pentru pregătirea, munca și rezultatele obținute în decursul anilor. Așadar, pentru început au urcat pe scenă o parte a membrilor Grupului Altița, care au încântat publicul cu dansul lor. Au urmat solistele Ana Maria Bulancea, Elena Lupu, un alt dans al Grupului Altița, membrii rămânând pe scenă pentru acompanierea interpreților.  

Alexandra Zaharia, Sara Mihai, Cristina Tonu, Elena Tulearcă, Beatrice Munteanu au continuat cu cântec, iar cei mai noi membrii ai Grupului Altița au adus pe scenă ultimele dansuri populare învățate. Toate interpretele sunt coordonate la clasa de canto a prof. Claudiu Vișan – în cadrul Casei de Cultură.  

 Mihail Vasilache, moderatorul evenimentului a trecut la postura de solist, interpretând trei cântece populare, fiind acompaniat cu dans de membri ai Orchestrei „Rapsodia Vasluiului”. 

De la începutul spectacolului, doritorii din sală au primit bilețele pentru a nota declarații de dragoste, iar juriul – format din ec. Laura Hobincu, Nicoleta Cucoaneș și Claudiu Vișan – a premiat cinci dintre cele mai frumoase declarații. 

A fost rândul Orchestrei „Rapsodia Vasluiului”, dirijată de Sergiu Mavroean, să evolueze, orchestra fiind formată de această dată din nouă instrumentiști plus dirijorul, prezentând o piesă de deschidere. Ei au venit cu un program care a ajuns la sufletul spectatorilor. Remus Bujor a interpretat cântecul „Cui nu-i place dragostea”, urmat fiind de Alessia Bălăuță cu solo vioară. Viviana Bulugu a continuat cu melodia „Sârba Dorului”, iar dirijorul Sergiu Mavroean  cu „Hora mavroenească”. 

 Viviana Bulugu și Remus Bujor au avut duet cu piesa „Fă Marie cu bariz”, urmați de Eduard Ene cu interpretare la flaut. 

A fost rândul solistei de muzică populară Teodora Panainte din Vaslui să evolueze pe scenă, fiind acompaniată de orchestră. Solista a interpretat piesele: „Te-am visat măicuță dragă”, „Moldovioară, plai cu dor”, „Vino, bade”, „Tu, brăduț”, „Iacă nu-s cum ziceți voi”, „Vreau bărbatul să mi-l joc”. Prestația a fost aplaudată de cei prezenți iar la final, pe ritmurile orchestrei, Teodora Panainte a invitat publicul la o horă.  

A fost un spectacol dedicat muzicii și dansului popular, dedicat Dragobetelui, care și-a atins scopul propus pe durata a două ore și jumătate.