Col. Gheorghe Petrașcu și Ziua Mondială a Cercetășiei – 120 de ani

 

️Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” din Tecuci a organizat sâmbătă, 24 februarie 2024, în parteneriat cu Centrul Local „Oltea Doamna”, Ziua Mondială a Cercetășiei. Aproximativ 170 de cercetași, coordonați de prof. Mihaela Munteanu, s-au reunit cu entuziasm pentru a descoperi istoria fascinantă a mișcării cercetășiei în orașul lor natal, dar și pentru a afla mai multe despre personalități marcante care au contribuit la definirea valorilor acestei mișcări. 

 ️Daniela Alecsă, muzeograf în cadrul muzeului tecucean, a susținut o prezentare captivantă, teleportând auditoriul în timp, de la înființarea mișcării cercetășiei la Tecuci până în prezent. Un moment emoționant a fost dedicat unicei statui a Cercetașului, din Tecuci, simbol al principiilor fundamentale care ghidează această mișcare globală. 

️Vizitatorii au avut privilegiul de a admira exponate deosebite, printre care carnetul de cercetaș al lui Gheorghe Petrașcu. Acest document prețios oferă o perspectivă unică asupra momentelor dificile prin care a trecut Tecuciul în vara anului 1917, dar și asupra caracterului altruist al lui Petrașcu, un donator generos care a contribuit semnificativ la dezvoltarea mișcării cercetășiei la Tecuci. 

 Generozitatea lui Gheorghe Petrașcu a fost evidențiată și prin prezentarea altor obiecte donate muzeului, precum mașina EGO, care anul acesta împlinește un secol de la fabricație. Această bijuterie a industriei auto a stârnit admirația vizitatorilor, oferindu-le o incursiune fascinantă în istoria automobilului. 

️Ziua Mondială a Cercetășiei la Tecuci a fost un eveniment memorabil, care a reunit generații de cercetași și a celebrat spiritul de aventură, curaj și dăruire care definește această mișcare importantă. 

 

Muzeul de Istorie „Teodor Cincu”