Spectacol dăruit cu multă dragoste Mamelor – FOTO

 

Clubul Copiilor Tecuci, cu sprijinul Palatului Copiilor Galați, a Ministerului Educației și Cercetării, a Inspectoratului Școlar Județean Galați și a Casei de Cultură a municipiului Tecuci, a organizat joi, 7 Martie 2024, în Sala Amfiteatru, un spectacol dedicat mamelor, intitulat „Mulțumesc, iubită Mamă!”.  

 Manifestarea, pregătită special de profesoara Nicoleta Chiscop, a fost deschisă de aceasta cu urarea de „Bun venit, copiilor și mamelor la această întâlnire de suflet!”, apoi a spus că acum, cu doar o zi înainte de marea sărbătoare a mamelor și bunicilor noastre, se bucură să ne ofere acest spectacol pregătit cu multă dragoste de copiii pe care îi instruiește cu multă plăcere, pentru a oferi acest gingaș cadou, ființelor cele mai dragi din lume – mame și bunici. A ținut apoi să mulțumească, și pe această cale, Casei de Cultură, respectiv profesorului Claudiu Vișan, care răspunde mereu solicitărilor Clubului cu cea mai mare plăcere. Profesoara Chiscop își încheie frumoasa prezentare recitând cu multă sensibilitate, îndrăgita poezie „Repetabila povară” – versuri ale regretatului poet Adrian Păunescu, despre care profesoara ne spune că, după Eminescu, a îndrăgit enorm poeziile acestuia.  

Spectacolul a fost deschis de micuțele interprete Elena Lupu și Antonia Ursu, cu două piese dedicate, bineînțeles, mamelor. În continuare, grupul copiilor, așezat în fața publicului spectator, a prezentat un reușit recital liric, îmbinat cu frumoase melodii dedicate mamelor. Am remarcat frumusețea interpretării pieselor „Cântec pentru mama”, „Pentru tine, dragă mamă” și multe altele. Interpretări mai speciale, la capitolul recitări au fost poeziile „Mama” de G. Coșbuc și melodia interpretată de întreg grupul „O mamă, dulce mamă” pe versurile marelui poet Eminescu, aceasta în timp ce în mijlocul scenei, perechea Nikolas și Jesissa Ghiorghiu dansau foarte frumos. Frumoase prestații au avut și solista Anais Iftimie, cu sensibila interpretare a piesei „Ruga pentru părinți” – versuri Adrian Păunescu, apoi interpreții Mădălin Bulai și Nikolas Ghiorghiu, acesta considerat – Vedeta Clubului.  

 Din grupul liric, dar și soliști, au fost în fața spectatorilor copiii: David Soare, Teodor Chiriac, Ștefan Chiriac, Eduard Lipoveanu, Teodor Lipoveanu, George Postolache, Iris Prodea, Maria Mărgean, Sonia Cuciureanu, Teodosia Roșu, Aylin Arghire, Andrei Nicula, Ioan Necula, Raul Dănilă, Andrei Dumitru, Alexia Anghel, Erika Dănilă, Florina Costin, Adrian Costin, Andrei Iacob, Francesco Dorobăț, Teodora Dănilă, Irina Dănilă, David Dănilă, Teodora Iotu, Teodora Chiriac, Antonia Apostu, Ioana Ariton, Maria Lepădatu, Alessia Rarinca, Medeea Turțoi, Gabriela Dibu, Eliza Cucu, Rebeca Stan, Ioana Lupu, Nora Curcă, Anisia Coroiu, Ștefania Coroiu, Ingrid Mihai. 

În final, profesoara Chiscop ne-a spus că este bine și corect „Să dăm Cezarului ce e al Cezarului”, să apreciem munca depusă de profesorul de canto Claudiu Vișan și să-l invităm să ne cânte o piesă, bineînțeles, tot dedicată Mamei. De aici, am remarcat frumoasele versuri „Mama, ce mult țin la ține / Tu ești totul pentru mine”. Și toate acestea spuse printr-o minunată și sensibilă interpretare. Profesorul Vișan a încheiat spunând „La mulți ani, tuturor mamelor!”. 

Totul s-a terminat cu înmânarea Diplomelor de participare de către prof. Nicoleta Chiscop, în timp ce prof. Claudiu Vișan înmâna câte o ciocolată tuturor copiilor. Am asistat la o manifestare reușită și adresăm felicitări tuturor copiilor care ne-au cântat și încântat, dar și celor ce i-au pregătit și îi pregătesc în continuare.  

La mulți mamelor și bunicilor!  

 

Iancu Aizic