O altă tablă interactivă în dotarea Școlii „Iorgu Iordan”

 

Generațiile de elevi din prezent intră în contact de la vârste tot mai fragede cu tehnologia modernă și, pentru că deja sunt obișnuiți cu astfel de dispozitive, sistemele digitale moderne reprezintă singura soluție suficient de atractivă astfel încât să îi motiveze, determinându-i să fie activi la ore și să rețină mai ușor informația. De aceea, din ce în ce mai multe școli din România adoptă pregătirea elevilor la table interactive, acestea fiind ușor de utilizat la un laptop sau telefon mobil, putând fi predate ore de curs. 

Tabla interactivă contribuie la crearea unui mediu ideal predării și învățării moderne în această eră digitală. Aflăm și că funcția multi-user de scriere/desenare permite utilizarea tablei interactive de către 2 – 10 elevi simultan, aceștia putând să scrie ori deseneze în același timp folosind culori diferite, ceea ce sporește creativitatea individuală a elevilor, încurajând în același timp munca în echipă. 

 Asociația Balinte Ionela, prin intermediul sponsorilor, a reușit să doteze cu cea de-a cincea tablă interactivă Școala Gimnazială „Iorgu Iordan”. Aceasta a fost comandată tot de la firma Pro Telecom Cluj, tabla fiind ProDidactica – tehnologie tactilă IR, 10 puncte de atingere, cu tăviță pentru markere. Valoarea acesteia a fost de 2.761 lei, prețul fiind mai mare, dar Asociația a beneficiat de reducere, fiind client fidel al firmei.  

Beneficiari sunt elevii clasei a III-B păstorită de prof. înv. primar Valentina Gheorghiță. Clasa are 24 de elevi iar după amiaza este folosită ca Laborator de chimie al Școlii.  

Astăzi, în prezența directorului unității școlare – Monica Ursache și a președintei Asociației – Ionela Balinte, elevii au mulțumit sponsorilor și Asociației pentru cadoul primit. Sponsorizarea a provenit de la redirecționările pe profit ale anumitor persoane către Asociație.