Muzică și dans la aniversarea Grupului folcloric Altița 

 

Casa de Cultură, cu sprijinul Primăriei Tecuci, organizează sâmbătă, 23 martie 2024, un eveniment care să marcheze împlinirea a zece ani de la înființarea Grupului folcloric Altița. Sala de spectacole „Ion Petrovici” va găzdui de la ora 16.30 acest eveniment cultural.  

Pe scenă vor evolua pentru început interprete locale de muzică populară – Sara Mihai, Geta Rotaru, Alexandra Zaharia, Ana Maria Bulancea, acompaniate cu dans de Grupul Folcloric Altița. Invitat special la manifestare este Adriana Ochișanu, cea mai cunoscuta interpretă de muzică populară din Republica Moldova și una dintre cele mai populare interprete moldovence din România. 

Grupul Folcloric „Altița”  Tecuci 

 Grupul folcloric Altița a fost înființat în anul 2014 cu scopul de a revigora folclorul local, de a promova și conserva tradițiile și cultura folclorică a Ținutului Tecuciului. În cei zece ani de activitate, a avut o evoluție semnificativă, realizând numeroase obiective și obținând recunoaștere la nivel local, regional, național și internațional.  

A participat la peste 20 de festivaluri și concursuri naționale și internaționale, obținând numeroase premii pentru prestațiile lor artistice. Amintim: Festivalul Internațional „Nufărul Alb”- Cahul, Republica Moldova, Festivalul Internațional „Dobroge mândră grădină”- Mangalia, Festivalul Internațional „Blue Diamond” -Praga, Cehia, Festivalul Național „ Cununa Sânzienelor” -Găești, jud. Dâmbovița , Festivalul Național „ Lină Chiralină” -Brăila, Concursul Național „GalatzFest Dance”- Galați, Concursul Național „Dance Art”- Roman, jud Neamț, Concursul Național „Curcubeul Artelor”- Pașcani, jud Iași, Concursul Național „Fantezii de vară”- Bârlad, Concursul Național „Pe-o gură de rai”- Focșani, jud Vrancea, Concursul Național „ Magia Sfinxului”- Bușteni, jud Prahova. 

 Grupul folcloric Altița a susținut peste 50 de spectacole în diverse localități din țară, contribuind la promovarea valorilor culturale și a tradițiilor folclorice, colaborând cu diferite instituții culturale pentru organizarea de evenimente culturale și proiecte educative. A organizat cursuri de dans popular pentru copii și tineri, oferindu-le posibilitatea să învețe și să practice tradițiile noastre folclorice, reușind să promoveze și să păstreze viu folclorul zonei noastre, implicând comunitatea locală în diverse activități. A oferit membrilor grupului o platformă pentru dezvoltarea abilităților artistice și a pasiunii pentru dansul popular, încurajând participarea la cursuri și ateliere de specialitate pentru îmbunătățirea performanțelor artistice. 

În concluzie, Grupul „Altița” este  un reper cultural în comunitatea noastră, contribuind la creșterea prestigiului acesteia prin activitățile sale. În cei zece ani de activitate, Grupul Folcloric „Altița” a reușit să-și atingă obiectivele propuse și să devină un important ambasador al tradițiilor și culturii folclorice locale.  

Cu sprijinul comunității și al membrilor dedicați, își propune să continue promovarea și păstrarea vie a moșteniri culturale a regiunii noastre și să inspire noi generații să își descopere și să iubească tradițiile. 

Membrii Grupului folcloric „Altița” de la înființare până în prezent se regăsesc în tabelele următoare: 

 

Intrarea este liberă. Sunteți așteptați!