Bărbat din Drăgănești accidentat de o șoferiță din Tecuci

 

Joi, 21 martie 2024, polițiștii Serviciului Rutier Galați au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier pe DN25, pe raza localității Drăgănești din județul Galați. Accidentul s-a soldat cu rănirea unui biciclist. 

Din verificările polițiștilor, s-a stabilit faptul că biciclistul, un bărbat de 60 de ani din localitatea Drăgănești, se deplasa pe DN 25 dinspre Galați către Tecuci. În dreptul kilometrului 7+50m, s-ar fi angajat în traversarea drumului menționat pe marcajul pietonal, moment în care ar fi fost acroșat de un autoturism condus de o femeie de 64 de ani din Tecuci, care se deplasa din sens opus.  

În urma impactului, bicicleta a fost proiectată într-un autoturism staționat într-o parcare aferentă DN 25, provocându-i avarii la partea din spate. Biciclistul a fost rănit, fiind preluat și transportat la Spitalul din Tecuci, în vederea acordării de îngrijiri medicale. 

Conducătoarea autoturismului și biciclistul au fost testați cu aparatele din dotarea poliției rutiere, rezultatele fiind negative în ceea ce privește consumul de alcool și substanțe interzise. Celor doi le-au fost recoltate și probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a valorilor din sânge. 

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, transmite IPJ Galați.