Flagrant și percheziții. Patru persoane reținute pentru trafic de droguri – VIDEO

 

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați, au documentat activitatea infracțională a cinci persoane cercetate pentru săvârșirea în formă continuată a infracțiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse cu efecte psihoactive. 

Astfel, patru dintre persoane, din care unul minor, au fost prinse în flagrant delict, în timp ce ar fi comercializat aproximativ 100 de grame de cannabis (drog de risc) și 100 de grame de substanță psihoactivă (2-MMC), pentru 8.000 de lei. 

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, în perioada octombrie 2023 –  3 aprilie 2024, trei dintre acestea ar fi deținut, transportat, depozitat și comercializat, în mod repetat, diferite cantități de cannabis (drog de risc), substanță cristalină (4-CMC) drog de mare risc și 2-MMC (substanță psihoactivă), către consumatori din județul Galați. 

Cu privire la alte două persoane s-a stabilit că, în perioada februarie – aprilie 2024, ar fi procurat, deținut, depozitat și comercializat droguri de risc (cannabis). 

 În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate aproximativ 450 de grame de canabis, cântare electronice de precizie și grindere, obiecte purtând urme de substanță, mai multe telefoane mobile, sume de bani în lei, euro și lire sterline, precum și alte mijloace de probă. 

Joi, 4 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați au dispus reținerea a patru persoane (două fiind membri ai aceleași familii) și măsura controlului judiciar față de o alta (minor). 

În aceeași zi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Galați a dispus arestarea preventivă a celor patru reținuți, pentru 30 de zile, se arată în comunicatul IPJ Galați.  

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Galați, luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Galați, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.