Pinocchio din nou pe scena tecuceană

 

Vineri, 12 aprilie 2024, echipa Magic Show Production a fost din nou pe scena Sălii de spectacole „Ion Petrovici” din Tecuci, cu o adaptare a unei cunoscute piese pentru copii. 

 Acum, ei au prezentat piesa „Pinocchio” o reușită adaptare după Carlo Collodi, apreciat scriitor, pe numele lui adevărat Carlo Lorenzini (1826-1890) cel care, pe lângă faptul că era scriitor, era și un remarcabil ziarist, autor de cărți didactice, interesante lucrări adresate copiilor și nu numai. El este de fapt și autorul romanului „Le avventure di Pinocchio. Storia di un burattino”, material care așa cum am arătat, stă la baza acestui spectacol. Și astfel, după peste 160 de ani, urmărim cu plăcere realizările acestui mare scriitor. 

Acest reușit spectacol, pus în scenă de Teatru „Fantezia” din Galați, vine cu multe învățături adresate copiilor, un material didactic care se adresează cu adevărat întregii familii, de la mic la mare.  

 Astfel, spectatorii s-au întâlnit din nou cu numeroase personaje, pozitive și negative, care, împreună, au adus spectatorilor mult umor și multă voie bună. Spectacolul a fost special construit într-un mod interactiv, reacția copiilor la jocul actorilor fiind pe deplin remarcată.  

Am remarcat frumusețea costumelor, frumoase momente muzicale, decorurile încântătoare ne transpuneau în lumea poveștilor. Remarcabile au fost și instalațiile de sunet și lumini dar și mulțimea de mascote introduse în acțiune. Astfel, am revăzut pe Grillo, Vulpoiul, Elsa și Anna din Frozen, Mickey și Minnie Mouse, Goofy, Donald și Daisy, Pikachu, Shreck, Motanul încălțat. În final, a apărut și renumita „Patrulă a cățelușilor” în formulă completă – Ryder, Chase, Marshall, Rubble, Skyl, Zuma Rocky. 

 Am văzut la acest spectacol o sală absolut plină, unde alături de copii au fost părinți și bunici, emanând aceeași bucurie. A fost un spectacol plin de învățăminte, cele mai importante din ele fiind cele care spun că trebuie să învățăm, să nu mințim, să ne iubim și să ne respectăm părinții. La fel, trebuie să iubim și cartea. Impresionant a fost și faptul că tăticuțul, dorind să-i cumpere băiatului un abecedar și neavând bani, și-a vândut haina pentru un abecedar. 

Ne-am reîntâlnit acum și cu celebrul Geppetto, acel personaj fictiv care se spune că ar fi tatăl creator al lui Pinocchio, aceea păpușă din lemn pe care bătrânul lemnar a dorit, și parțial a reușit, să o însuflețească. 

 În final, Pinocchio, cel cu nasul mare de lemn, din cauza minciunilor spuse, s-a liniștit, nu mai mințea și își iubea cu adevărat tatăl. 

În spectacol și-au dat concursul actorii Costel Maruseac, Mara Nicoară, Marcel Murariu, Valuță Murariu, Gabi Stefoglu și Marian Bute. După spectacol, mascotele și artiștii s-au întreținut și au făcut poze cu doritorii și totul s-a terminat cu aplauze și voie bună. 

Apreciem evoluția artiștilor gălățeni și îi așteptăm oricând, cu drag, la Tecuci. 

 

Iancu Aizic