Cinci bărbați arestați pentru trafic de droguri la Tecuci 

 

Astăzi, 17 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea au dispus reținerea a cinci bărbați, patru din Tecuci și unul din Drăgănești – R.G, M.C., G.N., F.O.A. și G.V.A. Aceștia sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și deținere, fără drept, de droguri de risc și mare risc pentru consum propriu, toate în formă continuată. 

Măsurile au fost luate, după ce doi dintre inculpați au fost prinși în flagrant, succesiv, în municipiul Tecuci,  în timp ce comercializau și respectiv intermediau vânzarea unor cantități de canabis (drog de risc) și a unor comprimate ecstasy (drog de mare risc). 

 Din materialul probator administrat în cauză a reieșit faptul că, în perioada ianuarie – aprilie 2024, inculpații au procurat, deținut și comercializat canabis și ecstasy către consumatori de pe raza județului Vrancea, cu sume cuprinse între 70 și 75 lei pentru un gram, respectiv un comprimat. 

În urma acțiunilor derulate și a perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate si ridicate cantitățile de aproximativ 1 kilogram  canabis, 159 comprimate ecstasy, cântare electronice și grindere, obiecte purtând urme de substanță, o sumă de bani în lei, mai multe telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă. 

Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vrancea cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților. Cei cinci au fost arestați pentru o perioadă de 30 de zile. 

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea. Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.  

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română, se arată în comunicatul DIICOT.