Proiectul Permis de Tecuci îşi dovedeşte necesitatea

 

Văzută ca o iniţiativă fără prea mulţi sorţi de izbândă, proiectul Permis de Tecuci a debutat în municipiul nostru în data de 17 iulie 2018. În acea zi a început strângerea de semnături pentru înfiinţarea unui punct de eliberări permise şi certificate înmatriculări auto în Tecuci.  

Doi ani mai târziu, în vara anului 2020, aveam să aflăm despre refuzul edilului de la acea vreme de a pune la dispoziţie un sediu unde cetăţenii să poată beneficia de aceste servicii.  

 Proiectul Permis de Tecuci este adoptat şi în alte regiuni ale ţării, iar în toamna anului 2020 alte 25 de administraţii beneficiază de acest demers. În total, la nivelul ţării sunt organizate 26 de sedii secundare, pe lângă cele existente în municipiile reşedinţă de judeţ, unde cetăţenii au posibilitatea de a efectua înmatriculări.  

Începând din 22 septembrie 2020, punctul de lucru pentru Înmatriculări auto şi activităţi conexe devine operaţional la Tecuci. Acesta a fost deschis la Poliţia Municipală Tecuci cu un program de două zile, marţi şi joi.   

Pe lângă cei doi inițiatori – Lucian Costin şi George Stângă, la reușita acestui proiect au contribuit și cele peste 10.000 de semnături ale tecucenilor și ale celor din 22 de localități învecinate, care s-au săturat de drumurile la Galați, cu stres, nervi, timp irosit și bani cheltuiți.  

La mijlocul lunii aprilie 2024, municipalitatea ne oferă un bilanţ al serviciilor efectuate în primii trei ani și jumătate de funcționare a punctului de lucru pentru Înmatriculări auto şi activităţi conexe de la Tecuci.  

 Până la momentul întocmirii bilanțului, tecucenii și locuitorii comunelor limitrofe Municipiului Tecuci au beneficiat de 47.934 servicii, după cum urmează: 3.060 operațiuni de înmatriculare; 26.251 transcrieri; 1.832 radieri; 818 duplicate (certificate de înmatriculare și plăci numerice); 891 autorizări provizorii; 567 operațiuni păstrare combinație număr de înmatriculare; 14.515 eliberări documente și plăci cu numere de înmatriculare.