Un nou recital instrumental la Ateneul tecucean

 

Sâmbătă, 20 aprilie 2024, Ateneul Fundației Pelin din Tecuci a găzduit un nou recital de muzică instrumentală. De această dată, instrumentiștii au fost violoniștii Cristian Hușanu și Avadhut Kasinadhuni, iar violonistă Anastasia Vacaru. 

Anastasia Vacaru, în vârstă de 24 ani, este masterand al Academiei Naționale de muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, specialitatea violă. Cristina Hușanu a studiat la Colegiu Național de artă „George Apostu”, urmând apoi Universitatea Națională de Muzică din București. Avadhut Kasinadhuni este de naționalitate indiană – română și a făcut studiile în România. 

Deschizând evenimentul, gazda Ateneului, Doru Eugen Pelin ne prezintă pe cei trei instrumentiști și ne spune că menirea Ateneului, pe lângă altele, este să promoveze și să încurajeze tinerele talente. „Și dacă multe din unitățile de cultură din țară noastră nu fac acest lucru, noi o vom face permanent, un exemplu fiind și acest recital. Vă mulțumim pentru participare”, a încheiat Doru Eugen Pelin. 

 În program, am audiat piesele – trio de L. v. Beethoven op. 87, Variations în g minor de Alexander Borodin și Terzetto de Antonin Dvorak, op. 74. 

După 80 de minute de concert, publicul a aplaudat puternic pe acești tineri interpreți și din sală s-a auzit o voce care a spus „Mai vrem!”. 

Oare ce poate fi mai frumos, pentru un artist de orice fel decât să audă aceste cuvinte, ca semn al aprecierii pentru ceea ce a realizat? 

Sincere felicitări organizatorilor și tinerilor instrumentiști care au oferit spectatorilor o seară cât se poate de plăcută! 

  

Iancu Aizic