Lansarea albumului de fotografii „Smaranda Brăescu. Dincolo de culmi și neguri” 

 

Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci vă invită joi, 25 aprilie 2024, ora 16, la lansarea albumului de fotografii „Smaranda Brăescu. Dincolo de culmi și neguri”. 

Acest proiect publicistic este rezultatul colaborării dintre două instituții muzeale, deținătoare de bunuri patrimoniale ce au aparținut Smarandei Brăescu sau care vin în completarea informațiilor despre viața și activitatea Măndiței – Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci și Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați.   

O parte din materialul fotografic (unele fotografii chiar inedite) provin dintr-o donație făcută de un membru al familiei Brăescu (soția unui nepot de frate al Smarandei) care a locuit în Tecuci până anul trecut. Donația a fost făcută către muzeul tecucean, în anul 2017 și în anul 2023 (două albume cu fotografii).  

 Materialul fotografic pus la dispoziție de Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați provine din fondul documentar donat de către General Neculai Staicu Buciumeni, un fond documentar bogat în imagini și documente care a stat la baza realizării studiului documentar ce s-a impus în prezentarea fotografiilor.  

Invitat la acest eveniment este Dan Antoniu, cercetător istoric, membru al Diviziei pentru Istorie și Filosofia Științei și Tehnicii din cadrul Academiei Române, care alături de autorii albumului va susține o prezentare. 

Vă așteptăm la sediul muzeului tecucean din str. 1 Decembrie 1918 nr. 36, joi, 25 aprilie 2024, ora 16, să ne fiți alături în desfășurarea evenimentului editorial. 

 

Muzeul de Istorie „Teodor Cincu”