Elevii cudălbeni au strălucit la Festivalul Național de Folclor „Pe-o gură de rai”

 

În data de 12 mai 2024, scena culturală din Focșani, județul Vrancea, a fost luminată de pasiunea și talentul tinerilor dansatori ai Liceului Tehnologic nr. 1 Cudalbi, în cadrul celei de-a XIV-a ediții a Festivalului Național de Folclor „Pe-o gură de rai”. Ansamblul Cudălbeanca, a cucerit inimile publicului și juriului, obținând locurile de frunte în competiția acerbă a festivalului. 

 Ansamblul Cudălbeanca este alcătuit din două grupe de elevi, fiecare aducând propria sa energie și pasiune pe scenă. Grupa de gimnaziu formată din 15 elevi din clasele a VI-a si VII-a și grupa de liceu formată din 16 elevi din clasele a IX-a, a IX-a prof, a X-a, a X-a prof și a XI-a au demonstrat încă o dată că nu doar talentul, ci și munca asiduă și devotamentul sunt cheia succesului și a reușitei. 

Elevii de gimnaziu au participat la categoria de vârstă 13-14 ani, cu un dans tradițional pe melodia intitulată „Hora de la Vânători”, coregrafia fiind realizată de instructorul de dans Ion Horujenco de la Centrul Cultural Dunărea de Jos din Galați. 

Cu o interpretare plină de viață și autenticitate a dansurilor tradiționale românești, elevii au captivat publicul și au impresionat juriul clasându-se pe locul I la categoria lor de vârstă. Vă mulțumim și vă felicităm! 

 Grupa elevilor de liceu a participat la categoria de vârstă 15-19 ani cu un dans tradițional pe colajul intitulat „Ceasul”, coregrafia fiind realizată ce același instructor de dans, Ion Horujenco. 

Prin mișcări grațioase și sincronizate, elevii de liceu au transmis emoție și tradiție, purtând în fiecare pas povestea bogată a folclorului românesc. 

Efortul și dedicația elevilor și a coordonatorilor lor au fost răsplătite pe deplin când au fost anunțați câștigătorii categoriilor de vârstă din care fac parte. Locul I obținut confirmă nu doar talentul lor, ci și aduce mândrie întregii comunități școlare din Cudalbi. 

Această performanță remarcabilă este o victorie pentru Ansamblul Cudălbeanca și o dovadă a importanței culturii și tradițiilor din sudul Moldovei în formarea și educația tinerilor. Prin implicarea lor în astfel de activități culturale, elevii își dezvoltă nu doar abilități artistice, ci și respect pentru moștenirea culturală a țării. 

Felicitări Ansamblului Cudălbeanca și tuturor celor implicați în pregătirea și susținerea lui, prof. ing. Carmen Dumitru, prof. înv. primar Mioara Botezatu, prof. ing. Andrei-Alin Dumitru de la Liceul Tehnologic nr. 1 Cudalbi și instructor de dans Ion Horujenco de la Centrul Cultural Dunărea de Jos din Galați. 

Prezența și rezultatele la Ediția a XIV-a a Festivalului Național de Folclor „Pe-o gură de rai” sunt o performanță și o sursă de inspirație pentru toți cei care apreciază și iubesc cultura românească. 

 

Prof. Ing. Carmen Dumitru 

Prof. Înv. Primar Mioara Botezatu 

Prof. Ing. Andrei-Alin Dumitru