Aviz amatorilor: Arest la domiciliu pentru infracțiuni rutiere

 

Vineri, 3 mai 2024, în jurul orei 22, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Smârdan au depistat în flagrant delict un bărbat de 35 de ani din localitatea Pechea, județul Galați. Acesta conducea autoturismul, pe raza aceleași localități, având o alcoolemie de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, valoare înregistrată de aparatul etilotest în momentul depistării. 

De asemenea, polițiștii au stabilit că autoturismul pe care îl conducea bărbatul nu este înmatriculat, motiv pentru care au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. 

În urma administrării probatoriului în cauza penală, în data de 14 mai 2024, polițiștii au luat măsura reținerii conducătorului auto pentru o perioadă de 24 de ore. Miercuri, 15 mai, instanța de judecată a dispus față de acesta măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, transmite IPJ Galați.