Simpozion interjudețean cu participare internațională „Rising Society” în cadrul programului Erasmus+ Digital of Trace Cultural Heritage

 

Miercuri, 15 mai 2024, în cea de a treia zi a simpozionului, la Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci s-au desfășurat o serie de activități, la care au participat elevi și profesori din Turcia, Croația, Lituania și România. 

 Atelier de restaurare – pictură unde s-a vorbit despre tradiția românească în meșteșugul olăritului, apoi s-au pictat căni de lut, un atelier în cadrul căruia s-a desfășurat un joc de atenție și recunoaștere a clădirilor istorice din orașul Tecuci, apoi cu ajutorul creioanelor de colorat s-au desenat din imaginile prezentate în timpul jocului; „Be succesful in eTwining” – un atelier coordonat de prof. Monica Onica – ambasador eTwining, unde au fost prezentate teme și au avut loc dezbateri pe subiectul atelierului, o dezbatere cu tema „Trancing your birth place in your life” – să îți prezinți cele mai semnificative aspecte ale locului natal, coordonat de către prof. Monica Onica – acestea au fost activități ce s-au desfășurat în cadrul simpozionului. O zi plină în care s-a vorbit despre istorie, despre cunoaștere, despre ce poți face pentru a deveni mai bun și a contribui la dezvoltarea societății și a comunității în care trăiești.  

 La final a avut loc festivitatea de premiere a finaliștilor din cadrul concursului „Căutătorii de comori – Fii Sherlock Holmes în căutarea istoriei locale”. În concurs au fost cinci secțiuni – poezie, eseu, prezentări ppt și video, desen și fotografie, unde elevii au prezentat lucrările premiate și li s-au acordat trofeele, diplomele și recunoștința pentru seriozitatea cu care au realizat lucrările. S-au acordat câte 9 premii pe secțiune (2 premii I, 2 premii II, 2 premii III și 3 mențiuni).  

Premiile oferite de către Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci au fost înmânate de către managerul instituției muzeale – Daniel Dojan. A fost multă emoție și bucurie, o atmosferă de prietenie în care istoria, arta și dorința de cunoaștere au fost la ele acasă.    

 

Muzeul de Istorie „Teodor Cincu”