Noaptea Muzeelor 2024 – O altă ediție la Muzeul tecucean – FOTO 

 

Sâmbătă, 18 mai, la Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” din Tecuci a avut loc evenimentul Noaptea Muzeelor. Chiar dacă majoritatea instituțiilor din țară nu au organizat această manifestare, fiind în grevă pentru salariile mici, colectivul Muzeului „Teodor Cincu” a considerat că tecucenii nu pot fi văduviți de această manifestare anuală – iar protestul lor a fost arătat prin mesajul de pe tricourile personalizate în acest scop. 

 Astfel, de la ora 19, un număr de 500 de vizitatori de toate vârstele au intrat pe poarta instituției de cultură, admirând mașinile retro expuse în  curtea muzeului – vehiculul istoric Ego al Muzeului și altele aparținând colecționarilor Cristinel Popescu, Mircea Duță, Mihai Iacob, Vlad Rotaru, Adrian Dragomir – Miniexpoziția de mașini istorice fiind realizată în parteneriat cu RetroMobil filiala Galați, „Ego 100”. S-a trecut apoi la vizitarea colecțiilor istorice din toate sălile Muzeului, la expoziția de caricaturi aparținând Muzeului Umorului Brăila – autor Costel Pătrășcan. 

Managerul Muzeului, Daniel Dojan, a explicat publicului larg evoluția și itinerariul vehiculului istoric Ego.  

 De la ora 21 s-a asistat la frumosul recital de muzică folk interpretat de Ștefania Gabriela Coroiu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul „Spiru Haret” – pe plan muzical fiind coordonată  de prof. Cristi Corcioveanu la Casa de Cultură Tecuci. 

Au urmat proiecții de filme documentare din cadrul proiectului „Primul meu film documentar”. 

Cei care au contribuit la buna desfășurare a acestui eveniment, și care merită felicitările cuvenite, sunt: Primăria Municipiului Tecuci, Asociația Vira, Asociația Zona Studio, RetroMobil Filiala Galați, Muzeul Umorului Brăila, Casa de Cultură Tecuci, ISU Detașamentul de Pompieri Tecuci, CPG, Clubul de Istorie Excelsior și bineînțeles personalului Muzeului.