La volan fără permis sau sub influența alcoolului

 

În weekend, polițiștii gălățeni au depistat mai mulți bărbați în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice fără a deține permis de conducere sau sub influența băuturilor alcoolice. 

Vineri, 17 mai 2024, un tânăr în vârstă de 22 de ani din comuna Drăgănești, județul Galați, a fost depistat de polițiști din cadrul Biroului Rutier Tecuci pe strada 1 Decembrie 1918 din municipiul Tecuci, în jurul orei 23:45. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 

Sâmbătă, 18 mai, în jurul orei 11:45, un bărbat în vârstă de 32 de ani din Tecuci a fost depistat de polițiști din cadrul Biroului Rutier Tecuci pe strada Ana Ipătescu din localitatea de domiciliu. S-a stabilit faptul că cel aflat la volan avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice în urma unor abateri anterioare la regimul circulației rutiere. 

În cursul nopții de 18/19 mai, în jurul orei 00:27, un bărbat în vârstă de 48 de ani din satul Bucești, comuna Ivești, a fost depistat de polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești pe DN 25, în interiorul comunei Liești. Aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

În cazurile unde după testare rezultatele au fost pozitive la consumul de băuturi alcoolice, persoanele au fost conduse la unități spitalicești unde le-au fost recoltate mostre biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. 

Au fost întocmite dosare penale pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar în celelalte cazuri au fost întocmite dosare penale pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, transmite IPJ Galați.