Maria Nectaria Lungeanu premiată la Festivalul „Mai cu Folk” – VIDEO

 

Festivalul de folk „Mai cu Folk” a avut loc în zilele de 18-19 mai 2024 la Vaslui în Parcul Copou. Au participat peste 100 de concurenți din mai multe județe ale țării, dar și din Republica Moldova. 

Juriul festivalului a fost compus din: profesor Sorin Popoiu – membru în comisia de cultură a Consiliului Local, Geanina Tofan, Teo Istrate – reprezentant mass-media, Carmen Trufia – reprezentat al ONG-urilor din Vaslui si Cristi Hîncu – cantautor. 

 Concursul s-a desfășurat pe patru categorii de vârstă: categoria sub 12 ani, categoria 13-15 ani, categoria 16-20 ani și categoria 21+. 

În prima zi au concurat primele două categorii. Seara, laolaltă s-au bucurat de spectacolul oferit de inegalabilul Alexandru Andrieș. Toți concurenții au fost  invitați în tabăra de la Pădureni unde au făcut schimb de idei și experiențe muzicale. 

Tecuciul a fost reprezentat de Maria Nectaria Lungeanu, membră a Clubului de Folk Tecuci, coordonat de profesor Cristi Corcioveanu. 

Ea a intrat în concurs cu melodiile „Trandafirul Albastru” – muzica/versuri frații Chiriac, „Și dacă” – versuri Mihai Eminescu, muzica RoMusica. 

Nectaria s-a întors acasă cu Premiul special „Ion Chiriac”. 

Felicitări!