Festivalul Internațional al Aforismului – Ediția a VIII-a, Tecuci

 

Ediția a VIII-a a Festivalului Internațional al Aforismului se va desfășura anul acesta la Tecuci în intervalul 11 – 13 octombrie 2024. Organizatorii, Fundația Pelin și Biblioteca Municipală „Ștefan Petică” din localitate, invită concurenții să trimită câte 30 de aforisme inedite, nepublicate și nepremiate la alte concursuri.  

Aforismele vor fi redactate pe o pagină nesemnată. Pe o altă pagină vor comunica: adresa electronică, poștală, telefonul și un scurt CV (max. 50 de cuvinte). Scriitorii consacrați sunt rugați să trimită câte 20 de aforisme (sau 10 epigrame) pentru rubrica Hors concours a Antologiei. 

Expedierea lucrărilor se va face în perioada 25 mai – 25 iulie a.c., pe adresele: [email protected] și [email protected] . 

Se vor acorda: diplome, plachete, cărți şi alte premii speciale din partea unor publicaţii, edituri și sponsori. 

 Participanții se pot înscrie pentru prezentarea unor referate despre aforism/epigramă, precum și a unor amintiri, impresii (de la edițiile precedente), interviuri, pe care le vor trimite organizatorilor până pe data de 25 iulie a.c. 

Conform tradiției, 250 – 300 de elevi își vor etala, în fața scriitorilor invitați (cca70), preocupările și cunoștințele lor în materie de aforism. 

În programul acestei ediții, care are ca temă „Inteligența aforistică”, vor fi: sesiuni de comunicări, lansări de carte, prezentarea Antologiei Festivalului – ediția a VIII-a, 2024, dezbateri tematice, o gală a elevilor, un turnir al aforiștilor și al epigramiștilor, un scurt recital de muzică clasică, un recital de aforisme și epigrame în sala Ateneului din Tecuci. 

Organizatorii asigură masa, cazarea și transportul (pentru distanțe mai mari de 200 km). 

 

Președinte de Onoare – Emil Dinga, 

Președinte Fundație – Doru Eugen Pelin, 

Președinte Fondator festival – Vasile Ghica, 

Președinte Festival – Daniel Mazilu, 

Invitat special, Andrew Hui, Yale – Nus College, Singapore.   

 

Informații suplimentare puteți obține de la Daniel Mazilu, tel. 0740.060.676.