Lucian Costin: „Oamenii pe primul loc!”

 

Pentru administrația din Tecuci nicio problemă a tecucenilor nu e mare sau mică, fiecare solicitare este importantă, iar primarul Lucian Costin tratează cu foarte mare seriozitate cererile celor care vin la Primărie. 

Astăzi, 30 mai 2024, edilul a avut ultima zi de audiențe înainte de alegerile electorale. Acesta a scris pe pagina sa: „Fiecare problemă este atent analizată și încerc să rezolv, împreună cu echipa, cât mai multe din ele. Totodată, țin să vă mulțumesc tuturor pentru mesajele de susținere și gândurile bune!”. 

În ultimii ani, primarul tecucean a fost conectat nonstop la doleanțele tecucenilor, după cum avea să afirme recent într-un interviu.  

„În cei trei ani și jumătate de mandat, de regulă m-am dus pe șantierele din Tecuci, care acoperă tot municipiul. Însă acum ajungem și în zone în care nu am avut șantiere deschise, mergem și discutăm cu tecucenii”, a declarat edilul Lucian Costin. 

Primarul și-a exprimat bucuria că sunt primiți foarte bine de către tecuceni și că aceștia sunt mult mai informați față de acum patru ani, pentru că au acces mai facil la rețelele de socializare, la tot felul de medii de informare. Oamenii adresează în general întrebări legate de proximitatea locuinței, vor să afle ce se întâmplă în cartierul lor, ce se întâmplă pe strada lor.  

Pe de altă parte, dacă până acum era o problemă de a intra în legătură directă cu un primar, fiindcă era mai greu să intri în audiență, acum, cu rețelele de socializare, orice cetățean poate lansa o întrebare și are șansa să primească un răspuns.  

„Prin intermediul rețelelor de socializare oferim practic audiențe din fața calculatorului. Cetățenii ne scriu de acasă, noi le răspundem de la Primărie. Avem mii de mesaje pe care le-am transmis tecucenilor cu tot felul de probleme pe care aceștia le ridică. Numărul de audiențe au scăzut în comparație cu anii din urmă. Am făcut o comparație. Înainte se adunau undeva la peste 100 de cereri de audiență într-o lună de zile, iar acum 10 – 20 de cereri de audiență. De ce? Pentru că le răspundem cetățenilor de acasă, nu e nevoie să vină la noi în Primărie”, a menționat primarul Lucian Costin.   

Practic rețelele de socializare au ușurat intermedierea legăturii între cetățean și autoritatea locală. Expunerea problemelor pe care aceștia le au a devenit mult mai facilă, economisind timpul tuturor.