Nou loc de joacă în zona blocurilor AG

 

De-a lungul ultimilor trei ani și jumătate, o preocupare aparte a Primăriei Tecuci au fost tinerii, sănătatea acestora și timpul lor liber. În acest scop a fost finalizat stadionul municipal, au fost modernizate sau create noi locuri de joacă, creată o zonă de skateboard în Parcul Dendrologic, iar în curs de implementare se află construirea unei rețele de 24,6 km de piste pentru biciclete și un bazin de înot pentru care au fost alocați 6 milioane de euro.   

În luna februarie din acest an, pe strada 1 Decembrie 1918 din Tecuci, în zona blocurilor AG au început lucrări de modernizare în valoare de 4,1 milioane lei, prin fonduri ce provin de la bugetul local, din economiile realizate în special prin diminuarea schemei de personal a instituțiilor locale cu circa 60 de posturi. Astfel, au fost realizate parcări modernizate și noi locuri de parcare, iluminat public performant, alei între blocuri, spații verzi, dar și un nou loc de joacă. 

 „Nu vreau să existe zone în Tecuci care să nu beneficieze de aceste locuri de joacă. De-a lungul timpului ele au fost ori abandonate și s-au degradat, ori au fost închise definitiv”, a declarat primarul Lucian Costin, subliniind faptul că modernizarea celor existente sau creare de noi locuri de joacă „este un obiectiv pe care mi l-am asumat și o să vreau să îl duc la bun sfârșit”.     

De la începutul mandatului, în Tecuci au fost finalizate șase locuri de joacă, alte patru fiind în curs de implementare. Unele dintre acestea sunt construite de Primărie, altele sunt realizate în parteneriat cu grădinițele din municipiul Tecuci.  

În imagini regăsiți noul loc de joacă, din zona blocurilor AG, surprins ieri, 5 iunie 2024.