Reținut în urma unui accident mortal

 

Duminică, 2 iunie 2024, în jurul orei 00:20, un bărbat în vârstă de 37 de ani din satul Călmățui, comuna Grivița, județul Galați, conducea autoturismul pe DJ 254, în interiorul localității Grivița. Conducătorul auto ar fi pierdut controlul direcției de mers și ar fi intrat într-un cap de pod.  

În urma accidentului, pasagerul de pe locul din dreapta-față al autoturismului, un bărbat în vârstă de 56 de ani din satul Grivița, comuna Grivița, a decedat din cauza rănilor survenite.  

Imediat după producerea evenimentului rutier, conducătorul auto a refuzat prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați au stabilit că acesta are permisul de conducere anulat. 

În urma administrării probatoriului în cauza penală, astăzi, 7 iunie 2024, față de conducătorul auto s-a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore. Urmează ca sâmbătă, 8 iunie a.c., să fie prezentat la Judecătoria Liești, în vederea luării unei măsuri preventive, transmite IPJ Galați. 

 

Update: După prezentarea bărbatului, de 37 de ani, la Judecătoria Liești, judecătorul de drepturi și libertăți a admis solicitarea comună a procurorului de caz și a polițiștilor, fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile.