Canicula persistă în județul Galați

 

Astăzi, 20 iunie 2024, județul Galați se află în continuare sub avertizarea de Cod Galben privind caniculă și disconfort termic ridicat, transmite Administrația Națională de Meteorologie. 

Cod Galben 

Joi, 20 iunie, valul de căldură va persista în Maramureș, Crișana, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în sudul Moldovei și local în Dobrogea. 

Temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 35 de grade și pe arii restrânse va fi caniculă. 

Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. 

Cod Portocaliu 

 Joi, valul de căldură va continua să se intensifice, astfel încât în Banat, Oltenia, Muntenia, sud-vestul Dobrogei și în sudul Transilvaniei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată.  

Maximele se vor situa între 33 și 38 de grade, iar izolat se vor înregistra în jurul a 39 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. 

Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

În zilele următoare valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic se va menține accentuat.