Pe drumul cel bun

 

Construire Creșă

 În săptămâna 10 – 16 iunie modernizările au continuat în municipiului Tecuci. În lucru se aflau construirea primei creșe din oraș și modernizarea celor 22 de străzi prin Programul „Anghel Saligny”. 

Străzile incluse în proiect sunt: Dacia, Cloșca, Hașdeu, Slt. Nicolae Petică, Aleea Matei Basarab, Mircea Eliade, Vultureni, Partizanului, Ocheșești, Iorgu Iordan, Focșa, Gloriei, Ghica Vodă, Gării, Anton Pan, Constantin Solomon, 9 Mai, Călugăreni, Bucovinei, Duzilor, Smaranda Brăescu, Fdt. Teodor Șerbănescu. Finanțarea de 20 de milioane de lei pentru aceste lucrări a fost obținută prin Programul „Anghel Saligny” derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.   

 La începutul săptâmânii în curs se reabilita drumul de la intrarea în oraș dinspre Galați (zona Rompetrol), aflat în administrarea CNADNR – Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. 

„Trei ani am discutat cu CNADNR. Într-un final, colegii de la regionala de drumuri au înțeles că ei sunt responsabili cu întreținerea acestei porțiuni, iar astăzi se repară”, declara primarul Lucian Costin. 

Teren de sport

 Două zile mai târziu, pe strada Duzilor se monta bordura mare. Urma trotuarul și în paralel se făceau pregătirile finale pentru asfaltare.  

Astăzi, 21 iunie 2024, se toarnă placa din beton pentru terenul multisport din Cartierul Bălcescu. Lucrările decurg într-un ritm alert, administrația estimând că luna viitoare terenul va fi dat în folosință.