O altă zi dogoritoare în județul Galați 

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis trei avertizări valabile astăzi, 23 iunie 2024. 

Cod Galben 

Duminică, 23 iunie, valul de căldură se va menține, dar se va diminua ca intensitate în Banat, sudul Transilvaniei și centrul Moldovei.  

În aceste regiuni se vor înregistra temperaturi maxime în general între 31 și 33 de grade.  

Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități. 

Cod Portocaliu 

În aceeași zi, valul de căldură se va intensifica în cea mai mare parte a Munteniei, în sudul Moldovei și local în Oltenia, regiuni în care se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată.  

Maximele se vor situa în general între 34 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. 

Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade. 

Cod Roșu 

 Duminică, în județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, în sudul județelor Vâlcea, Argeș și Dâmbovița, precum și în municipiul București, valul de căldură va fi persistent și intens, iar temperaturile vor fi deosebit de ridicate, pentru a cincea zi consecutiv.  

Temperaturile maxime vor fi de 38…39 de grade, iar cele minime, se vor situa în jurul a 20 de grade (noapte tropicală).  

Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. 

La începutul săptămânii viitoare, valul de căldură se va restrânge către regiunile sudice.