Din libertate în spatele gratiilor. Unul pentru șase luni, celălalt pentru 30 de zile

 

Joi, 27 iunie 2024, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – Biroul Urmăriri, cu sprijinul celor din cadrul Postului de Poliție Cudalbi și al celor din cadrul Postului de Poliție Vânători, au depistat pe raza județului Galați două persoane. Față de acestea instanțele de judecată au emis mandate de executare a pedepsei. 

Pe raza comunei Cudalbi a fost reținut un bărbat în vârstă de 43 de ani, din aceeași localitate. Pe numele bărbatului Judecătoria Tecuci a emis la data de 26 aprilie 2024 un mandat de executare a pedepsei. 

Acesta a fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 6 luni de închisoare, într-o cauză penală pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la furt calificat în scop de folosință.  

Pe raza comunei Vânători a fost reținut un alt bărbat, tot în vârstă de 43 de ani, din aceeași localitate. Față de acesta Judecătoria Galați a emis la data de 27 iunie 2024 un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. 

Bărbatul este cercetat într-o cauză penală cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate de act sexual cu minor, transmite IPJ Galați.  

Primul bărbat a fost condus și încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați, cel de-al doilea a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Galați.