Și tecucenii iubesc fotbalul și echipa națională! – FOTO 

  

Încep această cronică a meciului dintre Țările de Jos – Olanda cu România, scor 3-0, prin a aprecia excelenta idee a Primăriei Tecuci de a amplasa un mare ecran în Parcul „Regina Elisabeta” pentru a se putea urmări, în condiții cât se poate de bune, acest meci. 

După modestele mele cunoștințe, e pentru prima oară când Primăria oferă tecucenilor acest frumos cadou. 

 În Parcul „Regina Elisabeta” era o scenă frumos ornată cu tricolorul și multe baloane în cele trei culori. Curățenia domnea, băncile erau frumos aranjate și așteptau publicul iar chioșcurile ofereau tot ce era necesar. În plus, s-a remarcat și faptul că tecucenii au lăsat deoparte posturile de televiziune garnisite cu știri despre Florian Coldea, neterminatele calcule despre pensii și sarabanda candidaților la Președinție și s-au dedicat fotbalului. 

Până la începerea meciului s-au urmărit reportaje din Studioul Euro, condus de Manolo Terțian, alături de Florin Radu Răducioiu, Răzvan Ratz și omul de televiziune cu rădăcini tecucene Cătălin Oprișan, îmbrăcați în tricolor și discutând despre meci. 

 Am văzut oameni de profesii și vârste diferite, bucurându-se de Măria sa fotbalul. Și atunci când echipa era pe teren și se cânta Imnul României, tecucenii din parc strigau alături de toți „Hai, România!”. 

Și atunci când scorul era 1-0, sau 2-0, se auzeau aceleași îndemnuri „Hai, România!”. 

Comentatorii Cristi Petre și Ioan Alexandru și-au făcut pe deplin datoria, dovedind spirit de patriotism. 

Ne-am cam depășit locul, am realizat ce ne-am propus, dar se putea și mai mult. Am crezut și noi, la fel ca și antrenorul Edy Iordănescu, că puteam chiar ajunge să jucăm finala cu Germania, dar lucrurile s-au derulat altfel. 

 E totuși bine, ne revenim pe locul pe care îl merităm și rămânem cu bucuria că „am căzut de pe un cal frumos și nu de pe o gloabă”. 

Olanda a fost totuși mai bună, ne-a dominat total, dovadă că la un moment dat scorul la cornere era de 10-0 pentru ei. 

În final remarcăm spusele din Studioul Prima Sport, unde alături de Liviu Tudor Samoilă se aflau MM Stoica și Basarab Panduru și pe burtieră scria „Am pierdut un meci, dar am câștigat un mare public!”. 

Și vorbind acum de public, de publicul tecucean în special, prin mai multe comentarii, aceștia apreciază realizarea frumoasei arene sportive și așteaptă reînființarea fotbalului și la Tecuci. Haideți să încercăm și acest deziderat. 

Hai, Tecuci! Hai, România!  

  

Iancu Aizic 

 

 

Lasă un răspuns