Câini salvați de polițiștii gălățeni

 

Joi, 4 iulie 2024, Biroul pentru Protecția Animalelor a fost sesizat prin apel la numărul unic de urgență 112 privind faptul că într-o curte părăsită de pe raza comunei Pechea sunt abandonate două exemplare canine din rasa Ciobănesc Belgian (Malinois). 

Polițiștii din cadrul biroului s-au deplasat la fața locului și au constatat că cele sesizate se confirmă. Cei doi câini erau legați cu lanț, fără adăpost, lăsați în soare, abia ajungând la apa murdară și având drept hrană o pâine cu mucegai. 

Prin responsabilitatea și afecțiunea pe care au manifestat-o polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Galați, exemplarele canine au scăpat de pericolul arșiței de afară. Patrupedele au fost preluate în regim de urgență și predate, prin ordin de plasare, unui adăpost de animale autorizat sanitar-veterinar, în eventualitatea unei viitoare adopții. 

De asemenea, a fost identificată persoana care era responsabilă temporar de îngrijirea câinilor, aceasta fiind sancționată contravențional cu amendă în cuantum total de 22.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 205/2004 privind protecția animalelor și ale O.U.G 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, transmite IPJ Galați. 

 

 

Lasă un răspuns