Elevii Școlii „Sf. Stelian” participă gratuit la ateliere creative

 

În perioada iulie – august 2024, la Școala Gimnazială „Sf. Stelian” Umbrărești – Deal, județul Galați, se desfășoară proiectul „Pregătiți pentru viitor”, realizat cu sprijinul finanțării obținute în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.  

 Proiectul are drept scop realizarea unor activități recreative care să susțină elevii în vederea creșterii succesului școlar al acestora. Astfel, prin intensificarea proiectelor în domeniul educației și prin dezvoltarea unor activități de calitate se urmărește încurajarea și motivarea  elevilor pentru a depăși mai ușor problemele determinate de schimbările actuale.  

Proiectul „Pregătiți pentru viitor” răspunde nevoii implementării unor activități practice care vizează dezvoltarea  abilităților de gândire critică, de comunicare, îmbunătățirea atenției și concentrării. Inițiativa răspunde nevoii de diversificare a activităților educative, activități variate, care să îi încurajeze pe elevi, să îi motiveze să comunice cu ușurintă, să fie încrezători în forțele proprii și să facă alegeri potrivite, contribuind astfel și la creșterea stării de bine.  

„Implementând astfel de acțiuni considerăm că vom oferi elevilor oportunitatea de a avea acces la o educație de calitate și de a-și dezvolta abilități de antreprenoriat, dar și de exprimare în public, contribuind astfel la formarea lor ca indivizi bine pregătiți și deschiși către cunoaștere”, a declarat Monica Babeș, directoarea școlii.   

 

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale / de inițiativă. 

  

Școala Gimnazială „Sf. Stelian” este situată în comuna Umbrărești, satul Umbrărești-Deal, la 15 kilometri de orașul Tecuci și are în componență Grădinița cu Program Normal Umbrărești-Deal, Grădinita cu Program Normal Torcești și Grădinita cu Program Normal Salcia. 

 

Școala Gimnazială „Sf. Stelian” 

 

Lasă un răspuns