Tecuciul între fenomene extreme

 

Canicula care făcea de ceva vreme zile grele locuitorilor din județul Galați s-a transformat, în după amiaza zilei de 10 iulie, într-o aversă torențială care timp de trei ore a măturat județul de la est la vest și de la sud la nord. 

Ploaia torențială, însoțită de furtună și grindină, care s-a abătut asupra Tecuciului a pus copaci la pământ, a smuls acoperișuri și a inundat străzi unde canalizările nu au mai putut face față. În teren au fost prezente echipaje de  la Detașamentul de pompieri Tecuci, de la Electrica, precum și de la Primăria Tecuci. 

Au fost înregistrați copaci doborâți de furtună pe străzile Elena Doamna, Costache Conachi și Alexei Mateevici. Pompierii tecuceni au intervenit la un corp de clădire din incinta Spitalului „Anton Cincu”, unde tavanul a fost deteriorat din cauza scurgerilor de apă care a pătruns în incintă.

Echipe mixte au intervenit și pe Aleea Vasile Alexandri, la blocul L2, unde a luat foc panoul electric de pe scara blocului. De asemenea, echipele primăriei au fost pe teren, pentru deblocarea tuturor căilor de circulație, iar pompierii au intervenit în zonele inundate. 

„Noi, tecucenii, trebuie să ne obișnuim cu noua realitate a fenomenelor meteo, care sunt din ce în ce mai agresive. Totodată trebuie să îmbunătățim tot ce se poate, pentru ca aceste fenomene extreme să fie resimțite cât mai puțin”, a declarat în acest context primarul Lucian Costin. 

Edilul tecucean a dat asigurări că echipele Primăriei vor fi prezente în teren până la remedierea tuturor problemelor apărute. 

 

 

Lasă un răspuns