Cultură de cannabis descoperită la Tecuci – Video

 Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Galați și procurorii DI.I.C.O.T. au descoperit în Tecuci o cultură de cannabis, cu 126 de plante ajunse la maturitate. Cei doi bărbați care ar fi înființat cultura au fost arestați preventiv.

La data de 1 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi și procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați au efectuat percheziţii la două imobile de pe raza municipiului Tecuci, judeţul Galaţi.
În urma percheziţiilor, a fost găsită şi desfiinţată o cultură de cannabis amplasată într-un solar special edificat pe o parcelă închiriată, şi împrejmuită, de doi bărbați, H.M.C. și I.D.G., de 28 și 32 de ani, din Brăila și Tecuci.
Cei doi bărbați sunt bănuiți că, începând cu luna iunie, ar fi procurat, din Italia, aproximativ 400 de seminţe de cannabis şi îngrăşăminte pe care le-ar fi transportat în municipiul Tecuci, unde ar fi  înfiinţat cultura de cannabis, cu 156 de plante de cannabis.
De asemenea, dintr-un imobil a fost ridicată o puşcă, cu lunetă, introdusă, în mod ilegal în România de bărbatul de 32 de ani.
Cei doi au fost prezentați Tribunalului Galați, care a dispus arestarea pentru 30 de zile pentru încălcarea Legii 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, precum și jandarmi.