Acești oameni minunați numiți Jandarmi

Portofel găsit de un jandarm aflat în timpul liber
 Luni, 14 noiembrie 2016, în jurul orei 15, plutonierul major Andrei Lăcrămioara în timp ce se deplasa spre domiciliu a observat în parcarea din fața blocului un portofel căzut printre mașini. Imediat, colega noastră a solicitat sprijinul unui echipaj de jandarmerie în vederea identificării deținătorului. 

Ajunși la fața locului, jandarmii gălățeni au identificat un martor în prezența căruia au verificat conținutul portofelului observând că în interiorul acestuia se aflau bani, carduri bancare, acte de identitate, legitimația de serviciu emisă de către o companie IT din Statele Unite ale Americii și un document cu viză permanentă pentru S.U.A.
De asemenea, în portofel a fost găsită și o factură emisă de către un magazin de bricolaj din Galați, factură care în final a condus la proprietarul portofelului, întrucât avea notat la rubrica cumpărător, numărul acestuia de telefon.
Proprietarului i-a fost înapoiat portofelul cu bunurile aflate în interior, acesta mulțumindu-le jandarmilor gălățeni pentru că i-au înapoiat actele pierdute.

Un bărbat în vârstă de 50 ani din municipiul Galați aflat la volanul unui autoturism, a fost salvat de către jandarmii gălățeni, după o criză de epilepsie  

Astăzi, 15 noiembrie, în jurul orei 10:15, un echipaj de jandarmerie care executa misiuni specifice pe raza municipiului Galaţi, în timp ce se deplasa în coloană pe Drumul de Centură, dinspre ANL-uri, ajuns la intrarea în sensul giratoriu situat între cartierele Micro 13B cu Micro 39C au observat cum conducătorul autoturismului aflat în faţa autospecialei de jandarmerie pătrunde pe contrasens iar în momentul în care s-a redresat a intrat într-un stâlp aflat pe marginea drumului, din care a fost proiectat într-un autoturism parcat.
Jandarmii gălăţeni au oprit autospeciala jandarmeriei şi au apelat numărul unic 112, pentru a raporta evenimentul rutier şi a solicita sprijin medical de specialitate.
În momentul în care s-au apropiat de maşină, jandarmii au observat că șoferul are semne specifice unei epilepsii și nu poate să respire, moment în care l-au scos din autoturism şi au trecut la deblocarea căilor respiratorii şi acordarea primului ajutor, până la sosirea personalului medical specializat.
Datorită ajutorului medical acordat de către jandarmi, conducătorul auto şi-a revenit în scurt timp, dar, acesta a fost totuşi preluat de către un echipaj de Ambulanţă şi transportat la spital pentru investigaţii medicale.Compartimentul Informare, Relații Publice și cu PubliculYou cannot copy content of this page