În căutarea părinților pierduți

Se caută părinți pentru seria de ateliere gratuite „Tu chiar îți înțelegi copilul?”
 Asociația Semper Musica continuă seria de ateliere gratuite adresate părinților tecuceni „Tu chiar îți înțelegi copilul?”, nouă sesiuni urmând să fie organizate până la finele anului în Tecuci, iar alte nouă în Adjud.
Sesiunile vor avea un conținut elaborat pe baza informațiilor legate de instrumentele care sunt folosite de Asociația elvețiană ABQ Berna la cursurile adresate cadrelor didactice sau în organizarea serviciilor de consiliere adresate părinților. 

Ateliere din Tecuci vor include elemente legate de comunicarea părinte-copil, psihologia copilului, strategii de utilizat în situații punctuale și exerciții practice de cunoaștere a copilului și auto-analizare a vieții de părinte.
Părinții interesați să participe la seria atelierelor gratuite vor completa un scurt formular de înscriere disponibil pe pagina de Facebook – www.facebook.com/voluntartecuci sau pot trimite un mesaj la numărul de telefon – 0769.986.260 cu textul – ATELIER, urmând să fie contactați de un reprezentant al organizației pentru prezentarea aspectelor logistice legate de ateliere.
„Am propus părinților acest curs din nevoia de a-i ajuta să conștientizeze rolul pe care îl au în raport cu propriul copil şi de a găsi strategia potrivită de a educa un copil echilibrat. Îmi doresc ca părinţii să înțeleagă faptul că au un rol important în viaţa copiilor şi tot ce fac în acest moment îi va ajuta pe viitor în modelarea personalității acestora. Părintele, pentru copil, rămâne primul model la care se va raporta în orice moment. Aşa că, invit părinţii să reflecte asupra  modului în care îşi ajută copiii să se dezvolte armonios”, a menţionat Luiza Vechiu, psihologul care va modera atelierele.
Proiectul „Learning from the best: a Swiss-Romanian cooperation project” este o inițiativă prin care Asociația Semper Musica, prin vizite de studiu în Elveția găzduite de Asociația ABQ Berna, își va dezvolta capacitatea de a implementa un management intern mai eficient, de a-și diversifica sursele de finanțare, îmbunătăți instrumentele financiare, de a atrage sprijinul comunității pentru proiectele desfășurate, dar și de a-și dezvolta un model de sesiune adresată liceenilor care să aducă în discuție problematica discriminării. Proiectul este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Acest comunicat nu reflectă neapărat poziția oficială a guvernului elvețian. Responsabilitatea pentru conținutul acestuia este asumată în întregime de Asociația Semper Musica.