„Akikai” Tecuci, prestație excelentă la „Next Star”

akikai-tecuci-3 Joi, 23 februarie 2017, în cadrul emisiunii „Next Star”, prezentată de postul Tv Antena 1, am avut ocazia de a urmări printre partcipanți şi trupa „Akikai”, cea care duce cu multă mândrie numele oraşului nostru la diferite competiţii naţionale.

Încă de la apariţia pe sceană a trupei, cei patru membri ai juriului adică Alina Irimia, Pepe, Dorian Popa şi CRBL au fost cât se poate de impresionati de prezenţa scenică a acestora. CRBL a întrebat care este cel mai mic membru al trupei şi astfel a apărut în faţă Andrei, în vârste de 6 ani.

akikai-tecuci-5 Trupa este formată din 14 membri cu vârste între 6 şi 12 ani. În culise, Iku Volanski,  coordonatorul trupei, alături de antrenorul Ionuţ Enache, ajuns în finalele naţionale la acest sport, urmăreau atenţi evoluţia micuţilor.

Cu toate că trupa s-a despărţit recent de un coleg, Gheorghiu Andrei Cosmin, răpus de o boală cruntă la vârstă de doar 7 ani, membrii trupei au trecut peste aceste clipe dureroase, şi au evoluat cu gândul la acesta. Poate chiar acest lucru le-a dat un imbold şi mai puternic. Au avut o comportare excelentă.

Trupa „Akikai” l-a avut coordonator din partea Antenei 1 pe Dorian Popa, care a şi fost la Tecuci pentru primele filmări.

akikai-tecuci-1 CRBL, cel care de obicei este cel care depistează imediat greşelile în mişcări, de această dată a fost plăcut impresionat şi a aplaudat evoluţia trupei.

Alina Irimia a remarcat complexitatea, varietatea şi dinamica mişcărilor, toate corecte, iar Pepe a fost total încântat de prestaţia trupei.

akikai-tecuci-4 Impresionant a fost şi faptul că pe toată durata evoluţiei, steagul României a fluturat mereu iar la terminare, în grup, membrii trupei aveau plăcuțe cu frumoasele cuvinte Fericire, Iubire, Dorinţă, Curaj, Prietenie.

Prima  steluţă verde a venit de la Pepe, apoi verde de la Alina Irimia şi tot verde de la CRBL, Dorian neavând drept de vot.

akikai-tecuci-2 Intrată în finală cu trei steluţe de culoare verde, juriul a ales alt câştigător cu toate  că măcar unul din cei trei juraţi, fără Dorian, care au fost impresionaţi  de trupă, puteau să o trimită direct în semifinale. 

Felicitări membrilor trupei şi tuturor celor care se ocupă cu devotament de aceştia!

Autor: Iancu Aizic