Ziua Poliției Române la IPJ Galați – Galerie foto

Ziua Politiei Romane (11) Curiozitate, emoție, bucurie… s-au simțit din plin în perioada 21 – 24 martie la Inspectoratul Județean de Poliție Galați unde s-au desfășurat mai multe activități în contextul sărbătoririi a 195 de ani de la înființarea Poliției Române.

Manifestările au debutat marți cu activitatea de final a campaniei „Aventurile lui Zebrilă şi Albăstrilă”. Aceasta s-a desfășurat în perioada septembrie 2016 – martie 2017, în parteneriat cu Organizaţia „Tinerii şi Viitorul” și a vizat formarea unui comportament rutier responsabil, pe baza cunoaşterii şi a respectării regulilor de circulaţie de către micii pietoni.

Desenele realizate pe toată durata activității de către cei mici au putut fi vizualizate în sala de festivităţi a I.P.J. Galaţi.

Ziua Politiei Romane (13) Totodată, miercuri și joi, în curtea Inspectoratului Județean de Poliţie Galați și în fața Poliției Municipiului Tecuci, cei peste  700 de preşcolari şi elevi care ne-au vizitat au putut admira autospecialele din dotarea Serviciului Rutier, armamentul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, s-au lăsat amprentați cu entuziasm de către  experţii şi tehnicieni din cadrul Serviciului Criminalistic şi au fost martorii unui exerciţiu demonstrativ oferit de câinele poliţist Red. De asemenea, Organizatia „Tradiția Militară” și voluntari din cadrul Fundației „Tinerii și Viitorul” au prezentat vizitatorilor uniforme ale Poliției Române din perioada 1939 – 1993.

La final, cei dornici să ne devină colegi s-au îndreptat către standul de „recrutare”, unde au aflat condițiile și pașii de urmat pentru a deveni polițiști.

De asemenea, jurnaliștii acreditați pe lângă Inspectoratul Județean de Poliție Galați au participat joi, 23 martie, la a  VIII- a ediția a Cupei Presei la Tir. Șeful Inspectoratului, Comisar șef Mototolea Cornel, a înmânat Cupe cu locurile I, II și III celor mai buni, dar și diplome de participare tuturor.

Ziua Politiei Romane (3) Vineri, la ora 8.15, în toată țara a fost  ținut un moment de reculegere în memoria polițiștilor căzuți la datorie. La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Galați au fost depuse coroane atât la Monumentul Eroilor Polițiști Căzuți la Datorie cât și în localiatatea Braniștea, la mormântul Subinspectorului de poliție Baben Ionel decedat anul trecut în misiune, într-un accident rutier. Echipajele din teren au oprit în trafic și au salutat.

În jurul prânzului, la Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță” a avut loc festivitatea de avansare în cadrul căreia 45 de ofițeri și 95 de agenți de poliție au primit gradul profesional următor.

 

IPJ Galaţi

 

Galerie foto: