Adolescent din Umbrăreşti reținut pentru furtul unui autoturism

8eac8-politie2brutiera La data de 7 august 2017, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați au identificat și reținut un adolescent din comuna Umbrărești, bănuit de furtul unui autoturism de lux.

Astfel, la data de 1 august  a.c., ora  18.46, poliţiştii gălăţeni au fost sesizaţi de o tânără de 26 de ani, din comuna Cuza Vodă despre faptul că o persoană necunoscută i-ar fi sustras autovehiculul.

În fapt, aceasta, intenționând să vândă autoturismul, l-a încredințat unui tânăr care s-a arătat interesat să îl achiziționeze, pentru a-l testa. În timp ce se deplasau cu mașina pe raza municipiului Galați, presupusul cumpărător a smuls telefonul din mâna persoanei vătămate aflată pe locul din dreapta față. De teamă, fata a sărit din mașină, iar tânărul și-a continuat drumul cu autoturismul.

Imediat au fost alertate toate echipajele de siguranță publică din Galați, precum și din județele învecinate și au fost instituite filtre rutiere.

În aceeași zi, pe raza comunei Ivești, autoturismul în cauză a evitat blocajul rutier, refuzând să oprească la semnalele polițiștilor și continuând deplasarea pe un trotuar pietonal și pe un alt drum din localitate.

Pentru oprirea autoturismului s-au tras 6 focuri cu armamentul din dotare.

Autoturismul a fost găsit într-o pădure de pe raza comunei Ivești, fiind avariat în proporție de 40%. Acesta a fost predat proprietarului.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt, conducere fără permis și tentativă la lipsire de libertate.

Suspectul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, și urmează să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

 

IPJ Galaţi