Focuri de armă pe străzile din Galați

Depistat la volan fără  permis de conducere, a accidentat un polițist încercând să fugă de la locul faptei

Politie Polițiști din cadrul Secției 1 au identificat în trafic, la volanul unui autoturism, un bărbat despre care cunoșteau că nu deține permis de conducere. Acesta a refuzat să se legitimeze accidentând un polițist, în timp ce încerca să fugă de la locul faptei.

Astăzi, 29 octombrie 2017, în jurul orei 16.10, un echipaj format din polițiști ai Secției 1 Poliție Galați, aflat în patrulare pe strada Tăuni, a observat în trafic un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat despre care se dețineau date că nu posedă permis de conducere.

Tânărul, în vârstă de 27 ani, fusese depistat în data de 26 octombrie a.c., conducând un autoturism în municipiul Galați, iar verificările efectuate de polițiști relevaseră faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. În acest sens, a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deține permis de conducere.

La vederea echipajului de poliție, bărbatul a oprit mașina, dar în momentul în care cei doi polițiști s-au apropiat pentru a-l legitima, acesta a demarat în trombă, luându-l pe capotă și accidentându-l pe unul dintre ei.

Polițiștii au tras patru focuri de armă  în plan vertical și asupra autoturismului conducătorul auto, reușind totuși să fugă de la locul incidentului.

După aproximativ un sfert de oră, autoturismul a fost găsit abandonat și cu parbrizul spart, pe strada Portului.

La fața locului s-a deplasat echipa operativă, în cauză continuându-se cercetările pentru stabilirea încadrării juridice a faptei, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați.

 

IPJ Galați