Tecucenii sunt revoltaţi de noile taxe şi impozite locale – Video

Dezbatere publica Tecuci Luni, 11 decembrie 2017, la sala de şedinţe a UAT Tecuci a avut loc dezbaterea cu tema „Stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul fiscal 2018 ”.

Au existat discuţii aprinse pe marginea majorării impozitelor pentru clădirile rezidenţiale cu 13,5% precum şi a majorării impozitelor pentru clădirile nerezidenţiale cu 500%. Clădirile nerezidenţiale sunt reprezentate de spaţiile în care nu se locuieşte, respectiv spaţii de producţie, hale, spaţii comerciale.

În acest context, majoritatea celor înscrişi la cuvânt au luat în discuţie slaba colectare a obligaţiilor fiscale către bugetul local, proasta administrare a banului public, organigrama încărcată a Primăriei Tecuci, precum şi mărirea iresponsabilă a salariilor funcţionarilor publici. În opinia asistenţei, toate aceste lucruri vor conduce la mărirea impozitelor şi taxelor la Tecuci.

Un întreprinzător local a dat ca exemplu gradul de colectare a obligaţiilor fiscale către bugetul local care a scăzut cu 12% începând din anul 2016.

Incasari Tecuci

„Doar o parte dintre cetăţeni aleg să-şi achite sarcinile. Cealaltă parte, care nu-şi achită contribuţiile, aşteaptă iniţierea şi votarea unei hotărâri similare HCL 206, din 29 septembrie 2017, prin care s-a decis anularea obligaţiilor fiscale în sumă de 1.134.249,90 lei, peste 11 miliarde de lei vechi”, a declarat întreprinzătorul tecucean.

În aceeaşi dezbatere am aflat că faţă de anul 2015, în 2017 se plăteşte cu 72 miliarde lei vechi mai mult la salarii în UAT Tecuci.

„Am intrat cumva în imposibilităţi de plată?”, a întrebat primarul Municipiului Tecuci pus în faţa cifrelor de mai sus.

„Imposibilitatea de plată o transferaţi către cetăţenii Tecuciului, cărora le majoraţi taxele şi impozitele, domnule primar, la persoane fizice cu 13,5% şi la persoane juridice cu 500%”, a replicat acelaşi întreprinzător.

Astăzi, de la ora 16, la Primăria Tecuci va avea loc dezbaterea cu tema „Aprobarea taxei speciale de salubrizare pentru persoanele fizice şi juridice din Tecuci”, care ia în discuţie mărirea taxei de habitat pentru persoanele fizice şi juridice.

One thought on “Tecucenii sunt revoltaţi de noile taxe şi impozite locale – Video

  1. Dezbaterea publică din 11 decembrie 2017, privind impozitele si taxele locale, propuse pentru aplicare in anul viitor, a pus in discutie, atat din punct de vedere civic, cat si partinic, majorarile preconizate, scaderea gradului de colectare a impozitelor si taxelor locale, de la un an la altul, proasta administrare a banului public, organigrama încărcată a Primăriei Tecuci, mărirea iresponsabilă a salariilor funcţionarilor publici, si altele. Interesant e ca la discutii au participat numai reprezentantii Primariei si Consiliului Local, pe de o parte, si oameni de afaceri, administratori de societati comerciale si unii politicieni cazuti in dizgratie , care au exprimat pretentile celor 4000 de contribuabili persoane juridice din municipiu Tecuci.
    Ceilalti 16000 de contribuabili din municipiu, persoane fizice, nu au fost prezenti, sau macar reprezentanti in timpul dezbaterilor.

    Dupa cum era de asteptat, discuţii aprinse au fost pe marginea majorării impozitelor pentru clădirile rezidenţiale (locuinte) cu 13,5% precum şi a majorării impozitelor pentru clădirile nerezidenţiale (spaţii de producţie, hale, spaţii comerciale) cu 500%., patronii considerand ca sunt discriminati, in raport cu populatia civila.

    In realitate . populatia civila va fi cea discriminata, de doua ori, prin faptul ca va plati atat majorarea de 13,5 % la Primarie, cat si majorarea de 500 %, datorata de catre patroni, pe care acestia o vor include in pretul produselor comercializate si al serviciilor prestate catre populatie. Dar cum nici un contribuabil – persoana fizica n-a fost de fata, ca sa le spuna, la obraz, care-i adevarul, patronii au pozat in victimele si oropsitii d-lui Hurdubae si ale coalitiei ALDE-PSD.

    Show-ul va continua cu discuţiile privind mărirea taxei de habitat pentru persoanele fizice şi juridice, purtate , probabil, in acelasi cadru…

Comments are closed.