Paradoxul ATV-urilor tecucene

ATV Astăzi, 15 ianuarie, de la ora 16, va avea loc şedinţa Consiliului local Tecuci, iar proiectul nr. 7 de pe ordinea de zi este „Proiect de hotărâre privind stabilirea consumului lunar de carburanţi pentru autoturismele şi utilajele ce deservesc parcul auto al U.A.T. Municipiul Tecuci”.

Consum combustibil UAT Tecuci

În cadrul acestui proiect o atenţie aparte merită cota de combustibil solicitată pentru funcţionarea celor două ATV-uri deţinute de Primărie. Astfel, pentru fiecare dintre ATV-uri se solicită o cotă de 1.000 litri de motorină lunar.

Un ATV consumă între 6-8 l/100 km. Asta înseamnă că la un consum de 8 litri lunar, cu 1.000 litri, acel ATV trebuie să parcurgă distanţa de 12.500 km. La un consum de 6 litri lunar va parcurge 16.666 km.

Lungimea străzilor din municipiul Tecuci este de 117 km din care 56 km reprezintă străzi orășenești modernizate. Prin urmare, fiecare dintre cele două ATV-uri va trece de 107 ori, lunar, pe fiecare dintre străzile municipiului. La fiecare 7 ore, pe strada ta va trece unul dintre cele două ATV-uri. În cazul în care ATV-urile consumă doar 6 litri la suta de kilometri, va trece mai des.

Iar calculele nu se opresc aici. Nouă nu ne rămâne decât să ne întrebăm cine a stabilit necesarul de combustibil pentru ATV-uri? Fiindcă e clar că nu a prea dat pe la şcoală.