Înghesuiţi precum sardelele în primăria tecuceană

 

În Primăria Tecuci şi la ora actuală se fac propuneri pentru mutarea funcţionarilor dintr-un birou în altul. Incinta Primăriei a devenit sufocantă şi insuficientă pentru numărul angajaţilor, din iulie 2016 fiind nevoie de cât mai mult spaţiu.

Concursurile pentru angajări în instituţia locală nu se opresc, ba din contră, continuă şi în 2018, situaţia scăpând de sub control. S-a ajuns la performanţa de a face birouri din spaţiul rezervat bucătăriei, spaţiu amplasat la capătul fiecărui palier. Ba chiar, la ultimul etaj, acea cameră destinată prânzului a fost amenajată pentru biroul care va fi ocupat de Andrei Petică, coordonatorul ATT.

În prima şedinţă a Consiliului local din acest an, printre alte „supărări” sesizate de unii consilieri, s-a numărat şi relatarea faptului că nu există un birou pentru consilierii locali. După ce i-a privit suspect, fără să înţeleagă pentru ce le trebuie o cameră în Primărie, Hurdubae a fost înştiinţat de consilieri că aşa se obişnuia în anii anteriori, Consiliul local având la dispoziţie un birou pentru întrevederi cu cetăţeni, funcţionari, ori pur şi simplu pentru comisie.

Oancă a spus că întrevederile consilierilor pot avea loc şi în parc, replica aceasta bănuindu-se că se dorea a fi o glumă.

Neştiinţa acestui lucru demonstrează încă o dată ce cunoştinţe vaste are primarul Tecuciului privitor la instituţia pe care a ajuns să o coordoneze.

 

One thought on “Înghesuiţi precum sardelele în primăria tecuceană

  1. Cladirea Primariei Tecuci s-a construit prin anii ’60, pentru fostii activistii PCR si functionarii fostului Sfat Popular, fiind compartimentata in camere mici, in care sa incapa un birou, un fiset si un telefon. Activistii de partid, rezolvau problemele doar cu telefonul.

    Dupa Revolutie personalul s-a triplat, ca urmare a preluarii si extinderii unor activitati, astfel ca in vremea lui Lazar, toate spatile construite erau deja aglomerate, cu cei 100 angajati.

    Acum sunt 250 persoane, iar cladirea fostului Liceu de fete este dezafectata. Singura solutie ar fi sa se organizeze lucrul in trei schimburi, ca in fostele intreprinderi republicane din Tecuci. In schimbul 1 sa lucreze functionarii vechi, care, de bine, de rau, mai stiu ce trebuie sa faca, iar in in schimburile 2 si 3 salariatii incadrati pe criterii politice, care, oricum, dorm in timpul programului…

Comments are closed.