Lucia Gologan a ferecat uşile Casei de cultură

Grigore Cartianu Tecuci (1) Luni, 19 februarie, pe la ora 19, pagina de facebook a Casei de cultură ne înştiinţa că scriitorul Grigore Cartianu va fi prezent la Tecuci, să ne delecteze cu cărţi interesante. După câteva minute postarea a fost antedatată cu data de 15 februarie. A doua zi, postarea publicată pe facebook, pe site-ul unui amic şi cea de pe site-ul primăriei, administrat de acelaşi amic al managerului Gologan, au dispărut subit.

Cetăţenii urbei au înţeles că acel eveniment, preconizat a avea loc în seara zilei de 20, ora 16, nu va mai avea loc. Motive puteau exista, dar şi în acest caz era de datoria directoarei să anunţe cumva. Tăcere. Şi iar tăcere. Până la ora stabilită pentru derularea acţiunii culturale.

Grigore Cartianu Tecuci (2) Cartianu s-a prezentat, parolist, după un eveniment similar la Bârlad, unde sala a fost plină. La Tecuci surpriza a fost faptul că în sală erau doar şase inşi, acestea fiind persoanele invitate telefonic de Lucia Gologan.

Au participat: una bucată primar cu purtător de vorbe, Traian Bălănică, Samir Oancă, Ghiorghi Militici şi doi membri ai Cenaclului literar care se aflau în incinta instituţiei. Ultimii doi îl căutau pe Vîţă, iar directoarea i-a băgat în sală obligat-forţat, să fie la număr.

Motivul care a determinat-o pe Lucia Gologan să facă evenimentul cu uşile închise este faptul că scriitorul dorea să vorbească tecucenilor despre „asasinii cinici din decembrie 1989-1990 până la asasinii democrației din 2017-2018”.

Grigore Cartianu Tecuci (3) Cu ce impresie a plecat marele scriitor din Tecuci cred că vă puteţi imagina. Ceea ce nu a înţeles nici el, nici eu, cum de a reuşit madam Gologan să transforme o seară care se vroia specială, într-un fiasco.

Îi propun să nu se mai spetească să aducă sau să organizeze ceva, căci nu are rost să fim bătaia de joc a tuturor. Să stea liniştită, în banca ei, cu uşile închise, oricum salariul îi intră lunar pe card.

 

 

 

One thought on “Lucia Gologan a ferecat uşile Casei de cultură

  1. Sincer vă spun că eu dacă aș fi fost primarul orașului, m-aș fi simțit jenat să particip la o manifestare cu sala goală. Nu trebuie uitat că o instituție de cultură, care funcționează pe baza banilor colectați din taxele și impozitele locuitorilor orașului, trebuie să se adreseze acestora și nu doar unor persoane, care vremelnic ocupă anumite funcții. Poate comisia abilitată a Consiliului Local, care va analiza activitatea actualului manager al Casei de Cultură, va lua măsurile care se impun, pentru-ca acestă instituție să revină la normalitate.

Comments are closed.