Fundația Pelin a oferit Mărțișoare muzicale

 Concert Ateneu Tecuci (1)Chiar dacă vineri a fost 2 martie și de obicei marțișoarele se oferă în prima zi a lunii, Fundația Pelin din Tecuci a ținut să ofere tuturor iubitorilor de muzică de cameră, câte un frumos mărțișor muzical. Managerul Ateneului, neobositul Eugen Doru Pelin a ținut să anunțe că pentru acest spectacol, doamnele și domnișoarele vor avea intrarea gratuită.

Concert Ateneu Tecuci (2)În spectacol a evoluat formația „Polifonic Cvartet” compusă din Ioan Badea la vioara I, Eduard Ciobotaru cu vioara a II-a, Geanin Ciobotaru la violă și Costică Chetrianu la violoncel.

Deschizând recitalul, violonistul  Ioan Badea a ținut să precizeze faptul că acest recital dorește să slăvească ființa cea mai dragă din lume: Femeia. După aceasta, a prezentat formația, cu precizarea că doar violoncelistul activează la o formație din Focșani, ceilalți fiind de la Teatrul „Nae Leonard” din Galați.

Concert Ateneu Tecuci (4)Recitalul a început cu un vals, a urmat frumoasa piesă  „La Paloma”, urmată de o piesă din repertoriul american dar și de un tango orchestrat chiar de Ioan Badea. Apoi a fost o piesă ce apare și în repertoriul marelui Nat King Cole dar și nemuritoarea melodie „Vita Mia” după care s-a ascultat un vals de Eugen Doga. Nici tangoul nu a lipsit din din program, urmat de o piesă a compozitorului D. Sostakovici dar și piesa  „Adios muchachos”. Recitalul, mult apreciat de public, s-a încheiat cu piesa „Două chitare”.

 Concert Ateneu Tecuci (3)A fost un spectacol reușit, apreciat  de puținul public prezent. Am remarcat în sală prezența profesorului Ghica cu familia, profesorul Cezar Ungan, profesorul de muzică Cristea și profesoara Lidia Costea, cea care a mulțumit în numele celor prezenți în sală. Răspunzând mulțumirilor, prezentatorul a ținut să roage publicul spectator ca la următorul eveniment să vină cu mai mulți prieteni. Așa vom face!

 

Autor: Iancu Aizic